fbpx

Vappentävling!

Jag frågade på Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare om det fanns intresse för en liten vappentävling och svaret var ja! Jag lystrar således till folket och lottar ut ett par örhängen här på bloggen. Delta i tävlingen genom att i en kommentar till det här inlägget berätta hur du kommer att fira vappen i år. Alternativt kan du berätta ditt bästa minne från någon tidigare vapp! Berätta också vilka örhängen du vill ha om du vinner!
cava_earrings

Genom att blogga om tävlingen eller att länka till det här blogginlägget på Facebook får du en extra lott – alltså maximalt kan du ha tre lotter i tävlingen! Är vi inte Facebook-vänner kan du ta en skärmdump och mejla den till michaela@pinions.fi. För att örhängena säkert ska hinna fram till vappen slutar tävlingstiden på tisdag (28.4) klockan 12 finsk tid. Jag lottar ut en vinnare samma eftermiddag och örhängena läggs på posten!

blogg_påsemedkorkar

Ifall det är någon som har missat är det alltså jag själv som gör och säljer örhängena. Du kan läsa mer om mig och örhängena på Pinions webbsida, shoppandet sköter du enklast via min Etsy-shop och gillar du Pinions Facebook-sida hänger du med i svängarna! De fantastiska bilderna i det här inlägget är fotade av min kompis Jenna Mäkinen.

handmade

Jag deltar så klart inte själv (har väl evig tillgång till skumpaörhängen nu), men måste bara berätta om en av de mest konstiga vappar (böjer man det månne så i pluralis?) jag firat. Det var för sex år sen på en buss från norra Argentina till Buenos Aires tillsammans med min syster Maria. Det var en lite finare buss och vi blev serverade skumpa efter maten som också ingick biljettpriset. Det visade sig att vi var de enda som ville ha skumpa (bussen var nästan tom), så vi fick hela flaskan! I år ska jag fira i Malmö (och Köpenhamn) med två kompisar, ser SÅ fram emot det. Lycka till i tävlingen!

0

8 svar

 1. Jag är med och tävlar (om Cava örhängena). Den här vappen kommer spenderas hemma med lilla familjen så torsdagen kommer inte vara allt för spännande. 1 maj däremot. Studentmössan på huvudet, lilleman i vagnen och så kommer vi gå ner till torget och köpa 1ans första vappenballong. Ser så fram emot att göra det här till en tradition.Här kommer blogginlägget om tävlingen.
  http://morgonstunder.com/2015/04/24/michaelas-vappentavling-vinn-ett-par-pinions-orhangen/

 2. Ååh de bästa vapparna firas definitivt i Åbo! Ta det som en tips. Picknick bakom Sibbes, skumppa o serpentiner, förfest, fest och efterfest, alla vänner på besök och sen dagen-efter-picknick på Vårdberget. Rekordet var väl nog ca.10 pers som övernattade på mina 18,5 studiekvadrat. Men iår blir det lugnt. Är ju gammal redan :p PS. Om jag vinner, gärna cava.

 3. En av bästa minnena från en vapp var då jag ännu bodd i Åbo o var sinkkuflicka. Hade under min semester i Spanien träffa på en snygg härlig finsk kille. Det gick hett till renn då. Efter det hade vi inte tid o ses men han kom på suprise besök till Åbo för mig. Mera behöv ja ej berätta om kvällen än att den va Oförglömlig 😉 :).Detta är andra året vi skall fira vappen hemma med familjen. Hitta på nåt skoj me dottern ti gör :).
  Tycker alla örhängen e så vackra så du sku få välja 🙂 gillar alla så alla går! Hih

 4. Vappen? ? Öööööm? ? Här på Åland är man dåliga på att fira vappen. Eller Valborg som man säger. Man åker till stugan o röjer inför sommaren. Då jag var yngre o just hade flyttat hit var vi alltid ett gäng ”finnar” som ordnade picknick i en park nere vid hamnen. Det kunde vara kallt o jävligt o blåsigt, men där satt vi med våra vita mössor o drack skumppa 😉 skål!

 5. Vappen börjar med lite ”tant-skumpa” hemma hos mej. Så hemskt tantiga är vi egentligen inte, alla är runt 30 år, men tanken är att efter det gå vidare till de yngre vännernas korridorfest några våningar upp. Mera skumpa blir det följande morgon i Kajsaniemi. Man håller förstås tummarna för att vädret ska tillåta picknick i parken och att det ska dingla Cava-örhängen i öronen 😉

 6. Mitt bästa vappen minne är då jag för ett par år sedan fick fira en fantastisk vapp med det bästa kompis-gänget som finns! <3 Ett av det bästa minnen jag har 😀 Bra mat och fantastiska vänner, that's what wappen is all about! (Moët&Chandon, dom rundare)

 7. Jag vill gärna vinna Cava-örhängen 😊 I år blir det en annorlunda vapp i lugn och ro i skären för mig. I fjol hade jag en av de bästa valborgsmässoaftnar jag nånsin haft då jag fick vara med och sjunga in våren med Pedavoces jubileumskör. Vårsångerna är det bästa med vappen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »