fbpx

Ingen drömstart kanske

På måndag kväll landade vi äntligen i Berlin. Den långa bloggtystnaden här innan vittnar om att jag haft fullt upp i Helsingfors, jag har skämtat att jag kommer att sova en vecka när vi kommer fram. Så blev det ungefär, men inte riktigt som jag tänkt mig. Redan på måndag i Helsingfors hade jag ont i magen, men tänkte inte mer på det. På tisdag var magen också lite konstig, men först på kvällen blev det hemskt. Jag hade såna otroliga magkramper – aldrig upplevt något liknande tidigare.
Det kändes som om någon högg mig i magen med knivar och sedan vred omkring på alla inälvor. Fyra på natten konstaterade jag att det nog är bäst att gå till akuten. Det blev ett projekt för sig, vi måste ju kolla upp vart jag skulle gå. Det blev en tur till Vivantes Klinikum där jag bemöttes av en sur sjuksköterska. När jag sa att jag hade ont i magen kontrade hon med att alla har ont i magen och jag borde tänka på vad jag äter. För det är ju därför jag söker upp akuten i ett främmande land klockan fem på morgonen – för att jag har lite ont i magen, så där som alla har.

Senare togs det blodprov och jag fick någon medicin via dropp. Någon timme senare fick jag gå hem med hälsningen att jag inte skulle äta för fet eller stark mat. Jag lyckades sova några timmar och kände mig helt okej, vågade till och med äta lite, men sedan började magkramperna igen. Jag trodde verkligen jag skulle dö och konsulterade till slut Bianca och Johan via Skype. Det verkar inte riktigt finnas någon förklaring till kramperna. Själv tror jag mest på någon sorts matförgiftning.

Nu börjar jag må bättre, och tur det! I kväll kommer nämligen Jan och Elisa hit på besök. Det (+ utsikten från vår balkong) får mig att förstå att vi faktiskt är i Berlin. Jag hoppas kunna njuta av staden bättre än under den här veckan. Ska också försöka väcka den här bloggen till liv. Nu har jag ju faktiskt tid!

balkongutsiktUtsikten från vår balkong (och jo, jag photoshoppade liiiite). MEN jag lovar, det ser ännu bättre ut live!

0

5 svar

  1. Ah. Det är något märkligt med såna som tror att man uppsöker akuten för att det är så himla kul. Man börjar undra vem som gör sånt och varför det tas för givet att man liksom skulle göra det.Skönt om ditt magonda blivit bra.

    1. Visst, men det är också något väldigt beskrivande för tyskar. Varför vara vänlig om man kan vara otrevlig? Men japp, nu är jag i skick igen och kan ta tag i den här vistelsen på riktigt. Inga excuses att skjuta upp skrivandet (redigerandet) mer.

  2. Ja, det finns inte så många tävlingar att välja mellan eller känner du till några fler/mindre? Det är ju roligt att ha små deadlines och att delta, (pengar skulle inte heller vara HELT fel, ha ha).

    1. Nja, inga finlandssvenska tävlingar i alla fall. Men i Sverige finns ju MASSVIS. Tidningen Skriva ordnar ju hela tiden och en massa andra. Men där är ju konkurrensen ”något” större… Läser gärna din novell om jag får! (Och du får så klart läsa min, ifall du är intresserad.) Och ja pengar – vad gör man med sånt? Eh?

  3. Jag läser gärna din novell också, alltid kul att läsa en ”ny stil”, för alla har vi ju våra egna sätt att skriva 🙂 Jag använder riina.lindroos@gmail.com, så det blir väl smidigaste att utbyta novellerna där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »