fbpx

Vem är du?

Vem är du på riktigt? Varför blev du så? Vad vill du bli? Och framför allt VARFÖR åker du pliktskyldiga duktighetsmänniska till Ecuador för att slappa? Du har väl aldrig slappat i ditt liv!
Det här frågar jag min karaktär i dag. Nu tycker ni kanske att jag borde ha funderat på det här för två år sen. Jag nickar bara och håller med. Men bättre sent än aldrig, eller? Och nu tänker jag be om hjälp. Vilka frågor tycker ni jag ABSOLUT måste fråga min karaktär?

0

6 svar

 1. Vad vill du mest av allt uppnå?Vad är du villig att göra för att nå dit/få det?
  Vad är du mest av allt rädd för?
  Vad är du villig att göra för att undvika att det sker?

 2. Jag kan ju bara hålla med Maria ovan, exakt de frågorna är de viktigaste. För att verkligen få koll på sina karaktärer måste man känna till deras drivkrafter. Men ibland kan det vara svårt att hitta svaren direkt, och då tycker jag att det kan hjälpa att fundera mycket runt karaktärens relationer (kanske framförallt föräldrar och syskon) eftersom de formar en person så mycket – och för att jag själv är väldigt relationsorienterad, det är så att säga genom relationer som jag förstår mig själv, och därigenom också andra. Du kanske hittar till dina karaktärers drivkrafter på helt andra sätt, min poäng är helt enkelt att det finns många vägar, och alla leder framåt.
  Om du är intresserad har jag också skrivit ett inlägg på min blogg för ett tag sedan där jag försöker reda ut hur jag tänker om trovärdiga karaktärer:

  http://www.skriviver.se/?p=280

  1. Tack! Det är en bra poäng med att man kanske inte direkt har koll på drivkrafterna! Och din blogg är sannerligen en inspirationskälla. Vad gjorde man före internet??!

 3. Jag vet inte vad du ska fråga din karaktär (just nu i alla fall, återkommer om jag kommer på nåt) men funderade en dag över hur svårt det är att svara om någon frågar vem man är. Sällan frågar någon det utan alltid vad gör du/vad jobbar du med, eller en variation på det.
  Så OM någon frågar vem är du? Så måste i alla fall jag fundera lite på mitt svar för att inte börja räkna upp vad jag jobbar med just nu.

  ”Vem är du? Vem är jag? Levande bananer…”
  Kvällens tanke.

  1. Så sant! Problemet med min karaktär är att hon nog inte själv heller riktigt vet. Hon borde veta och omgivningen tror sig veta, men själv är hon borttappad. Vet nog inte själv heller riktigt vad jag skulle svara om mig själv, mycket lättare att räkna upp vad man GÖR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »