fbpx

Älskade vardag, kan du börja nu?

Det känns som om jag varit i semester-mode de senaste veckorna fastän jag jobbat en hel del på Yle, men NU ska vardagen äntligen börja har jag bestämt. Lite rutiner på livet, lite rutiner på skrivandet, lite rutiner på allt.
Bara jag finslipat klart en novell ska jag ta itu med Nano-manuset, nästa vecka börjar jag jobba för Addeto igen och så smider jag ju hårda planer på att bli företagare på något plan. Har redan länge tänkt på att jag borde starta upp ett företag så jag lättare kunde fakturera allt frilansjobb, men har av nån anledning dragit ut på det. Det har känts som det där avgörande steget till att jag resten av mitt liv kommer att försörja mig själv på ett sätt eller annat (jag har en förmåga att tro att alla beslut jag fattar är livsavgörande och eviga).

I torsdags var jag på ett gratis infotillfälle som Naisyrittäjyyskeskus (Företagarcenter för kvinnor) ordnade i Helsingfors. Otroligt inspirerande kväll och allt som jag varit orolig för (byråkrati, skatter, pensionsavgifter etc) försvann så gott som helt. Fastän ”föreläsningen” höll på i tre timmar var jag inte uttråkad en enda gång – det räknar jag som ett gott betyg. Fick mycket matnyttig information och framför allt blev jag peppad.

Hon som höll föreläsningen var inspirerande och har själv grundat ett antal företag så hon visste vad hon snackade om. När hon frågade om vi ännu hade några frågor eller funderingar på slutet sa jag att jag är mest rädd för att göra något fel. Såsa med skatter eller pensioner eller nåt i den stilen. Hon skrattade och sa att hon mokat (klantat sig) många gånger och att man alltid lär sig nåt.

”Var inte rädd för att göra misstag”, sa hon. Tror det ska bli mitt nya motto.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »