fbpx

Det kreativa året

Jag verkar vara inne i en skaparfas. Fasen har pågått ett tag redan, men nu märker jag att jag verkligen måste få utlopp för min kreativitet. Jag vill skriva, jag vill virka, jag vill lära mig att sticka, jag vill göra örhängen, baka bröd och kakor … Listan är lång och idéerna många. Som tur är har jag en jobbsituation som tillåter mig att prova på olika grejer.
Just nu filar jag på en novell för en tävling och funderar på att kolla upp några andra tävlingar. Mitt Nano-manus har vilat sen början av december och jag är ivrig över att börja jobba med det igen. Under våren hoppas jag också på något sorts besked gällande mitt inskickade manus.

Utöver allt skrivande har jag nu fastnat för örhängen. Har gjort några par för skojs skull till mig själv och för kompisar och gensvaret på sociala medier har varit så positivt att jag funderade på att börja sälja örhängen. Småskaligt och mest för att det är roligt. Lika lite som jag tror att min debutbok kommer att sälja en miljon exemplar tror jag att örhängen kommer att betala min pension, men jag vill skapa och då är det väl bäst att jag gör det.

örhängenörhängen

Alla som har tips om att starta upp ett företag, sälja grejer på webben (har siktet ställt på Etsy) eller allmänt har visdomsord att komma med får gärna kommentera.

Men för att återgå till bloggrubriken så tror jag att det här blir ett kreativt år. Som sammanfattning, det kreativa året 2015 ska jag:

  • förhoppningsvis ge ut min första roman, eller få besked om utgivning (dream big!)
  • skriva och redigera klart min andra roman
  • börja sälja örhängen som jag gjort själv
  • fortsätta läsa mycket böcker
  • förhoppningsvis ha textutbyte med skrivarvänner
  • påbörja ett manus för en tredje roman

Kommer jag att hinna med allt eller blir det bara pannkaka? Jag vet inte, men just nu känner jag att jag vill och kan göra allt det här. Kanske till och med måste göra det för att stå ut med mig själv. Vad drömmer ni om i år?

0

6 svar

  1. Wohoo! Härligt med fler som har ambitiösa mål inför 2015! 🙂 Jag tycker vi satsar på besked om utgivning båda två – hade det inte varit trevligt! 😛

  2. Örhängen för krogen liksom. Bara se vad jag vill dricka? Gillar speciellt cordiukorkarna. Var har du hittat just den där varianten på själva kroken förresten?

    1. Kul att du gillar! Krokarna har jag beställt från http://www.helmikauppa.com/ – det gick snabbt och de är inte så fasligt dyra. Beställde mer nu så jag kan starta serieproduktion. Hojtar till på bloggen när jag rett ut all byråkrati och kommit till försäljningsfasen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »