fbpx

Läst 2014

I år har jag läst femtio böcker. Alltså femtio! Har knappast läst så många på ett år sen jag slukade tvillingarna-böckerna i lågstadiet. Också Charlotte bloggade om årets läsning, så tänkte jag skulle bidra med min lista. Gjorde lite statistik på böckerna för att ha koll på vad jag egentligen läst. Så här ser det ut:
Det blev 31 böcker skrivna av kvinnor och 18 av män plus en antologi. Sammanlagt blev det 20 finlandssvenska böcker, 19 sverigesvenska böcker, 2 engelska böcker, 4 finska böcker och 3 översatta böcker. Av de översatta var en usprungligen skriven på tyska, en på franska och en på engelska. Den engelska köpte jag som e-bok och fattade inte att det var en översättning, skulle ha föredragit boken på originalspråk. Det blev mest romaner, men 6 faktaböcker (som också innefattar skrivböcker) och antologi.

Målsättningen för nästa år blir att försöka upprätthålla lästakten (eller komma upp till 52 böcker helst) och läsa lite mer på finska och engelska. I övrigt är jag ganska nöjd!

Årets favoriter är:
Maria Turtschaninoff: Anaché
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Karolina Ramqvist: Alltings början
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Så där överlag har jag tyckt om det mesta jag läst. Tröttnade lite på Guillous Hamilton, men läste ändå vidare. Har också ett antal (närmare tio?) böcker som jag läst kanske halvvägs, nya tag nästa år? Ska ännu tipsa om en till bok som jag gillade: Nina Åkestams Meningen med hela skiten. Rekommenderar den till alla som går omkring med karriärfunderingar!

Listan med alla böcker jag läst hittar du här!

0

5 svar

  1. Hej! Hittade hit genom din kommentar hos Charlotte. Vad roligt med en ny blogg! Om läsningen kan jag bara säga: imponerande. Och: jag gissar att du inte har småbarn 🙂
    Titta gärna in hos mig!
    /Linda

    1. Hej Linda! Vad kul att du hittade hit, måste kika in hos dig också! Och jo, du gissade rätt – inga småbarn. Förstår inte hur folk med småbarn klarar av nåt alls!

  2. Vad duktig du är som har läst 50 böcker! En bok i veckan är hur bra som helst och faktiskt ett mål jag själv har framöver, men då får jag nog också gå ner lite i arbetstid först! 🙂 Maria Turtschaninoff är en författare jag gärna vill läsa, har du läst fler böcker av henne? Vilken tycker du isf att jag borde börja med?

    1. Det är rekord som sagt! 🙂 Har läst nästan alla Turtschaninoffs böcker. Underfors, Anaché, Arra och Maresi (i den ordningen). Jag skulle börja med Arra, eftersom den är först i den löst sammanhängande bokserien bestående av Arra, Anaché och Maresi. Undefors är så kallad urban fantasy som utspelar sig delvis i Helsingfors vilket jag gillade! Rekommenderar alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »