fbpx

Bloggutmaning

Oj vet ni, jag är ivrig som en liten gris. Jag har nämligen fått en bloggutmaning och det är min första. Känns stort och speciellt, nu är jag en riktig bloggare. Det är Charlotte som har utmanat mig och ställt tio skrivrelaterade frågor som jag gärna svarar på!
1. Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
Det måste vara Kjell Westös Där vi en gång gått. Det är en av mina absoluta favoriter. Jag älskar hur han skildrar Helsingfors och Finlands historia. Något liknande hoppas jag kunna skriva en dag. Har inte läst boken på länge men måste göra det igen!

2. Vilken bok är du glad att du inte har skrivit?
Hahaha, jag antar att det finns många. Hmm, kanske någon högtravande berättelse som inte alls öppnar upp sig. Något så komplicerat att man känner sig dum när man läser det.

3. Vilket är ditt bästa bokminne?
Det måste vara alla ljusa sommarnätter i tonåren när jag vägrade lägga mig och bara läste, läste, läste. Dygnsrytmen fick ge vika för ett kapitel till …

4. När började du skriva egna berättelser?
Jag har ”skrivit” min första berättelse i dagis, den finns fortfarande kvar, nedtecknad av min dagistant. Jag skrev en del i högstadiet och gymnasiet, men inte alls under studierna. Jag började skriva igen i januari 2013.

5. Vilken romanfigur önskar du fanns på riktigt?
Nu måste jag svara Jacques, som finns med i Vad heter ångest på spanska? Känns extremt töntigt, men åh vad jag älskar honom och är så ledsen över att han aldrig funnits på riktigt. Oj fan, nu känner jag mig på riktigt så dum när jag vill att min egen karaktär ska finnas på riktigt. Ni får ursäkta mig.

6. Vilken fiktiv värld önskar du fanns på riktigt?
Många! Men jag är nyfiken på den värld Maria Turtschaninoff skildrar i Arra, Anaché och Maresi.

7. Pappersbok vs. ebok – hur tror du att det blir i framtiden?
Jag tror e-böcker blir vanligare, men i Finland går det trögt. Jag älskar naturligtvis pappersböcker, men tycker också det är så behändigt med e-böcker. Min Kindle är definitivt en av mina viktigaste prylar! Dessutom ger e-böcker helt nya möjligheter för aspirerande författare, vilket jag tycker är spännande!

8. Föredrar du att läsa böcker på originalspråk eller översatta till svenska?
Alltid originalspråk om jag kan. Jag har läst böcker på alla mina fem språk (svenska, finska, engelska, tyska och spanska). Svenska, finska och engelska har jag inget problem med, men tyska och spanska kräver rätt mycket. Jag läste nyligen en tysk bok på finska och tror faktiskt inte jag skulle ha klarat av den på tyska utan att hela tiden bläddra i ordboken. På Kindlen (!) finns en ordbok som är behändig när man läser på andra språk, men jag har faktiskt inte läst något på tyska eller spanska på Kindlen. Snart dags!

9.Vilka är dina bok/skriv-relaterade mål för 2015?
Redigera Vad heter ångest på spanska? tryckfärdig, skriva färdigt och redigera mitt Nano-manus, kanske börja skriva ett nytt manus under nästa Nano?

10. Vilken är din högsta bok/skriv-relaterade önskan för 2015?
Jag hoppas så klart, av djupet i mitt hjärta, att bli antagen av ett förlag. Om det inte blir något av det tänker jag jobba vidare med mitt manus, skicka in till lektör, kanske nya testläsare och eventuellt publicera själv. Den biten av mig som gillar ordning och reda tycker det skulle vara så snyggt att få debutera 2015, ett jämnt och fint tal!

Jag vill också skicka utmaningen vidare med följande frågor till PeppeMia och Maria.

  1. Vad betyder skrivandet för dig?
  2. Vad googlade du senast (skrivrelaterat)?
  3. Plotter eller pantser? Alltså noggrann synopsis eller skriva på fiilis?
  4. Bästa stället att skriva på?
  5. Vad vill du skriva om tio år?
  6. Bonus: fråga något av dig själv och svara på det!
0

4 svar

  1. Vad kul att läsa dina svar! 🙂 Jag blir väldigt nyfiken på din karaktär Jacques så se till att få det där manuset publicerat så att jag kan läsa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »