fbpx

Om kreativitet

Jag tycker egentligen inte att jag är så kreativ, vilket ju kan anses vara ganska galet med tanke på att jag har författarambitioner och hittar på saker för mina romaner. Jag säger inte att skrivandet är lätt för mig, men ganska mödolöst på nåt sätt, inte så att jag aldrig river mig i håret för att få ner texten, men ändå.
kindleskyddFör ett år sedan på julen lärde min syster Maria mig att virka. Sedan dess har jag virkat en massa mössor och korgar som blivit riktigt fina. Det känns ändå inte så kreativt att virkar runt runt runt. Förra månaden virkade jag också ett skydd till min Kindle, det blev jag faktiskt riktigt nöjd med.

I går testade jag för första gången en liten ”handborr” som jag beställde förra veckan. Borren kan knappast kallas borr, eftersom mekanismen är värdelös och det var med kraft som jag till slut ”borrade” ett hål genom en ölkork för att göra ett par örhängen. I dag köpte jag små stift med en ögla på ändan för att göra ett par skumpakorksörhängen.

örhängen

Kreativt tycker ni säkert, själv tycker jag bara att jag kopierar sånt jag sett andra göra. En gång sa en släkting till mig att jag borde skriva en kokbok och jag protesterade. Jag gör ju enligt andras recept, med egna modifikationer så klart, men det är ju inte jag som har kommit på grundidén.

Det är väl det som grejen om man försöker skapa nåt. Det är jättesvårt att komma med något helt nytt. Men kanske man kan ta en idé, lite modifiera den och göra den till något eget? Jag inbillar mig inte till exempel att jag i mina manus kommer med något revolutionerande, men det är mitt sätt att skildra verkligheten.

Så är jag kreativ? Jo, det är jag nog. Ändå har jag svårt att beskriva mig som en kreativ människa. Tycker ni det låter konstigt? Det gör jag också och kan inte alls förklara det här, men kanske någon ändå förstår vad jag menar?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »