fbpx

Redigeringsknarket

Som jag tidigare nämnt så är jag i slutfasen av min redigering. Känns som om det här är miljonte gången som jag vrider och vänder på min text. På riktigt är det sjätte gången. Men det bästa är att jag faktiskt ser att texten blir bättre. Allt arbete är inte förgäves.
Eftersom jag haft morgontur imorse (vaknat före fem) trodde jag inte att jag skulle redigera så länge ikväll, men nu har jag fastnat. Ett kapitel till, tänker jag hela tiden. Lite som när man läser en spännande bok. Oh well, hälsosammare än knark och sprit?

Nu ännu sex kapitel kvar, varav ett behöver mycket omskrivning. Efter det ännu en koll på början (den svåra början!) och om två veckor ska jag skicka in manuset. Nu har jag sagt det högt, så nu måste det ske. Sen korkas champagnen!

0

3 svar

  1. Vad kul att det snart är dags att skicka iväg manuset! Jag ska hålla tummarna! Själv redigerar jag ju också just nu, har sex kapitel kvar i den ”stora” omskrivningsomgången. Sen lär det bli X-antal rundor för finlir också. Manuset ska till lektör 1 december och sen hoppas jag kunna skicka ut det till förlag i januari!

    1. Kul och skrämmande! Men tack, ska faktiskt bli riktigt skönt att släppa iväg manuset. Känns som att om jag redigerar mycket mer så redigerar jag bara sönder hela historien.
      Har följt med din process och tycker som sagt att du är otroligt målmedveten och en förebild för alla skrivande människor. Om du behöver testläsare nåt tag kan du höra av dig! 🙂

      1. Vad snäll du är! Det är jätteroligt att höra att du läser min blogg och inspireras av den. Jag kommer garanterat behöva testläsare framöver, det dröjer nog dock en bra bit in på nästa år innan jag är i testläsarfas igen. Men jag ska definitivt komma ihåg ditt erbjudande! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »