fbpx

En dag på Badeschiff

Ändå ganska najs pool.

Ändå ganska najs pool.

Sommarens värmebölja vägrar lämna Berlin och det är varmt, varmt, varmt här! I går funderade jag på vad jag borde göra för att kunna njuta av värmen på bästa möjliga sätt. I Berlin finns ett antal sjöar en kan åka ut till, men det kändes alltför bökigt och långt borta. Jag har också tidigare besökt ett Sommerbad, alltså en utebassäng, men det brukar vara jättemycket folk där och ganska skränigt. Inte alls lika najs som simstadion i Helsingfors.

Efter att ha diskuterat saken med mig själv valde jag att cykla iväg till Badeschiff som är faktiskt bara några kilometer ifrån mitt ”hem” här i Berlin. Jag kollade på deras Facebooksida att det kan vara långa köer, så det gäller att komma i god tid. Jag var där lite efter elva och köade bara någon minut. Det tråkiga är att ingen egen dryck eller mat är tillåten, vilket känns ganska sugigt en så här varm dag när en måste köpa all dricka från baren. Det är så klart inte jättedyrt, men känns rätt surt att betala två eller tre euro för vatten. Nåväl. Och nej, det gick inte att fylla på en köpt flaska nånstans.

Själva området är inte jättestort men det lär ska rymmas 1200 personer. Fastän jag var ”tidig” fanns det redan mycket folk på plats. Jag bredde ut min handduk vid en trappa och hängde sen vid Badeschiff i närmare fem timmar. Jag läste bok, njöt av solen, åt en halloumihamburgare, drack en rabarberläsk och öl.

badeschiff.jpg

badeschiff4.jpg

Och doppade mig i poolen så klart! Det är ingen pool där en simmar längder, men så skönt med lite svalka. Poolen ligger alltså i floden Spree och utsikten är om inte vacker så väldigt berlinsk! På eftermiddagen var det kö (!) till poolen, men cirka fem-tio minuter senare fick jag doppa mig igen. Det känns knasigt att behöva köa till poolen, men å andra sidan ser de till att det inte blir för fullt.

Badeschiff är ett perfekt ställe för några slappa timmar en varm dag i Berlin, men var förberedd på att det är mycket folk och kom ihåg att inte ta med egen dryck! Inträdet är 5,50 euro, vilket jag tycker är jätteokej. Hamburgaren var 8 euro, läsken typ 3,50 och en stor öl 4 euro så helt överkomliga priser ändå.

Efter denna underbara semesterdag är det jobb som gäller i dag igen. Men det stör inte så mycket. Jag har faktiskt börjat längta efter vardag! Rutiner! Höst! Jobb! Träning! Ja ni vet, ”börja i skolan”-känslan. Eller liksom känna att en gör nåt meningsfullt igen. Men en vecka till sysslar jag främst med semester (och bara lite jobb). Så himla skönt att faktiskt ännu ha en hel vecka här i Berlin. Bra planerat Kugge, bra planerat!

badeshiff3.jpg

0

2 svar

  1. Åh, Badeschiff verkar härligt! Och jag är helt med dig på "börja i skolan"-känslan. Varje augusti, samma sak. Lite som ett nyår mitt under året 🙂

    1. Ja det är ett jättenajs ställe, men det gäller att gå dit med rätt inställning. Alltså vara förberedd att betala för vatten och att köa till poolen, ehhe. Och ja, jag tycker också att mitt "nyår" alltid är i augusti snarare än just vid årsskiftet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »