fbpx

Spontan i november

Det är ju inte precis något jag brukar vara. Alltså spontan i november. Helst vill man ju krypa ner under täcket före klockan nio på kvällen med en god bok. Att ens tänka på att gå ut känns mest som ett straff.

Men i dag hände något magiskt. Min kompis Hanna frågade om jag ville komma över för lite häng och jag tackade ja. Vi bor visserligen på en knapp kilometers avstånd från varandra, så det är ju inte långt, men det är november. Det blev en skön kväll med mycket snack så det jag försöker säga – lite spontanitet i november gör gott för själen.

Tycker hösten i år varit jättefin men direkt det blev november blev det ruskigt. Brukar du falla in i novemberkoma och inte ha lust för någonting alls?

novemberkvällTrävallgård i Helsingfors är så otroligt fint. Också en regnig novemberkväll.

0

4 svar

  1. Nog tar ju mörkret på lite, lite snö skulle lysa upp men sen igen så är det skönt för kroppen när det inte är minusgrader.. I början av november är det segt men i andra hälften av månaden får jag redan mina ”julryck” och blir rysligt peppad att fixa och dona, fotografera och pyssla.

    1. Skönt om du inte sjunker ner i totalkoma. Jag känner nog ofta att november är som att ta sig fram i sirap. Men håller man sig själv i gång är det enklare att tackla också de mörka månaderna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »