fbpx

Tio tankar om mars

Mars, den falskaste av alla vårmånader, men jag har inlett strongt med att cykla för första gången på ett par månader och känner ett sug för att gå ut och springa växa fram. Väntar ännu på att snön ska smälta lite till, men sen är det nog dags att ta mig ut på årets första löprunda.

Är annars också pepp på den här månaden. Det blir massa fokus på egna projekt och förhoppningsvis också lite kunduppdrag.

Första tanken under månadens första morgon:
Vad drömde jag riktigt? Har drömt en massa märkliga drömmar den senaste tiden, men minns inte dem när jag väl vaknat. Nattens dröm handlade om en midsommarfest som spårade ur.

Jag ska jobba med:
Egna projekt! Vi ska ha Let me create-konferens med Jennifer och fundera på hur vi ska utveckla verksamheten. I dag har också min skrivarkurs börjat – jag har postat de första övningarna i fb-gruppen och på torsdag blir det äntligen dags för första träffen! Jag ska också göra tre av fyra författarintervjuer för skrivhandboken, så pepp på det! Förhoppningsvis blir det också lite frilansartiklar aka klirr i kassan.

Jag ska skriva:
Redigera del ett i min feelgoodtrilogi efter kommentarer som jag fått. Länge sedan jag tittat på manuset så ska bli kul att läsa vad jag egentligen skrivit och fundera på hur texten kan bli ännu bättre.

Maträtt jag vill testa:
Jag har väldigt lyxig service på hemmafronten och behöver knappt laga mat själv, men har tänkt på att laga egen pasta hur länge som helst (efter en paus på fem år?!). Kanske det äntligen händer nu i mars?

varblommor.jpg

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Min kurs! Fortfarande så glad över att åtta deltagare valt att satsa på sitt skrivande nu i mars.

En målsättning som är möjlig att nå:
Att styrketräna två till tre gånger i veckan. Anmälde mig till en onlineträning med Jennifer och har gjort det första passet i dag och var helt hög på endorfiner efteråt! Så härligt att få svettas och jobba med kroppen. Har till och med köpt en kettlebell.

Den här boken ska jag läsa:
Beställde Moa Backe Åstots debut Himlabrand av henne och väntar på att den ska dimpa ner i postlådan. Lyssnar också på cirka fem olika ljudböcker men det går inte så bra eh …

Jag är mest kluven till:
Min rätt tomma inbox just nu, men har en del förfrågningar om jobb på gång, så nog ska det väl dyka upp lite jobb-jobb att hugga i?! I mars kommer också beslut om Kulturfondens stipendier, alltid lika pirrigt. Hoppas hoppas hoppas på att få ett stipendium (har sökt både projekt- och ettårigt arbetsstipendium), men har ju fått projektstipendium i ett antal år i rad nu så kanske det inte är min tur i år?

Det här ger mig energi just nu:
Träningen, så taggad på den nu! Och som sagt cyklade jag också för första gången sedan december till kontoret i dag och bara längtar efter att gatorna ska sopas rena! Solsken, rena gator, sneakers. Hör ni, det är våren som ropar!

Det här ser jag mest fram emot:
Vår nya sammetssoffa som jag beställde för ett par veckor sedan. Under helgen har vi målat en vägg och annars också fixat en hel del nya grejer här hemma, känns som en helt ny bostad?! Ska vi slutresultat sen när soffan har anlänt!

***

Vad ser du fram emot i mars? Har du några roliga planer eller något spännande projekt på gång?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »