fbpx

Julklappar för företagaren & frilansaren

Har du en företagare eller frilansare i din närhet? Någon som en stor del av året jobbar ensam eller i ett mycket litet team? Någon som kanske inte har en stadig månadslön?

Har du funderat på vad hen skulle bli glad av som julklapp?

Fear not. Här får du svar! Eller tio stycken för att vara exakt. Jag har listat saker som jag själv som företagare skulle bli glad av att få.

Egenföretagarens önskelista

1. Expertishjälp

Är du fast anställd men råkar vara jättebra på annonser på sociala medier, att fotografera, att korrekturläsa, en hejare på Excel eller något annat praktiskt? Ge ett antal timmar av din kunskap som julklapp till en företagarvän. Hen kanske inte har råd eller möjlighet att anlita ett proffs – din hjälp kan vara guld värd!

2. Presentkort till favoritrestaurangen + lunchsällskap

Alla måste vi äta för att orka. Ge ett presentkort till din företagarkompis favoritlunchrestaurang. Som bonus kan du erbjuda ditt eget sällskap x-antal gånger!

3. Egenföretagarkonferens

Suckar din kompis avundsjukt när du ska iväg på julfest med ditt jobb? Ordna en konferens och julfest åt din vän! Det enda du behöver göra är att beställa hem arbetsböckerna Mitt Företagsår. Med hjälp av dem kan företagaren reflektera över 2021 och planera för 2022. Är du riktigt snäll bjuder du ännu på lunch under konferensdagen!

Företagarens bästa vän som Jennifer och jag tagit fram för andra året i rad.

4. En tidningsprenumeration

Finns det något särskilt område som företagaren i fråga borde ha extra bra koll på och finns det en tidskrift på det temat? Eller kanske en prenumeration som bjuder på inspiration och tankeväckande innehåll? Denna present är härlig i och med att den kommer flera gånger om året!

5. Massage

Vare sig man sitter framför en dator dagarna i ända eller gör något fysiskt tungt mår kroppen bra av att bli omhändertagen med jämna mellanrum. Om din vän inte gillar massage kanske hen blir glad av en ansiktsbehandling eller fotvård?

6. Kaffe eller te

Ett extra lyxigt kaffe eller te piggar upp vilken arbetsdag som helst. Kombinera med något gott för extra mys. Mitt favoritte sedan ifjol är Flying Star av TeaHouse of Wehmais.

7. En ReMarkable-skrivplatta

Inte den billigaste julklappen, men garanterat en nyttig sådan. De anteckningar som skrivs här tappas aldrig bort – dessutom går de att konvertera till digital text! Passar extra bra för en vän som skriver mycket eller gör en hel del anteckningar. Läs mer här.

8. En lösenordsapp

Ett lösenord för att slippa komma ihåg tusen olika? Ja tack! Själv använder jag 1password men det finns flera olika att välja mellan, till exempel Lastpass.

9. Miljöombyte

Har du en stuga som står ledig då och då? Eller någon annan lokal som du kunde erbjuda för en workation som din kompis kunde åka på? Antingen med dig eller utan. Alla mår bra av ett miljöombyte – och dessutom kan det göra under för kreativiteten och produktiviteten.

10. Lova lyfta personen under 2022

Säljer din företagarvän en produkt? Eller kanske en kurs? Lova att sprida ordet om produkten/kursen och gilla, kommentera och dela inlägg på sociala medier. Det låter futtigt med gillningar men de betyder mycket!

God jul! 🎄

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »