fbpx

Sköna dagar på lande

septemberlande-3.jpg

På torsdag kväll körde Markus och jag iväg till hans lande för en efterlängtad höstpaus. De senaste veckorna har hösten äntligen kickat i gång med jobb, redigering och allt det andra. Det känns bra att vara tillbaka på kontoret och ha en vardag, men lika skönt är det också att få små avbrott i vardagen. Här på lande finns inga måsten på samma sätt som i stan och de måsten som finns känns inte heller så jobbiga.

I fredags redigerade jag Nationen i tre timmar och har petat lite i texten också i dag. Är faktiskt väldigt sugen på den här bearbetningen. Jag vill ju göra den här boken så bra jag kan. Men det vet ni ju. Utöver redigering har de senaste dagarna gått åt till vila och matlagning. Så skönt och faktiskt roligt det där med maten. Jag älskar ju att laga mat men har haft en dipp på den fronten i flera år. Men nu känner jag ett litet sug återvända. Här har jag lagat blomkålssoppa med Koskenlaskijaost, stekt biffar (en ovanlighet för mig) som blev sjukt goda och sköljdes ner med ett gott rödvin våra kompisar gav oss och gjort en klassisk banankaka med recept från Barbietidningen från 90-talet. Kakan är inte vacker eller Instagramvänlig på något sätt, men så sjukt god. Mjuk och len och söt. Mmm!

septemberlande-4.jpg

processed_1070295-01.jpeg

Helgens mest intressanta projekt var ändå den flamstekta laxen vi tillredde i går intill en öppen eld på gården. Min vana trogen googlade jag en massa olika recept och gjorde till slut det mesta på feeling. Medan laxen långsamt stektes på sin planka (som Markus snickrade ihop av bräder som blev över av dassbygget!) smuttade vi på ett gott vin och beundrade en vacker solnedgång. Vi hade också rullat in grönsaker och potatis i folie och tillredde i glöden intill elden. Allt tog så klart längre än vi tänkt oss men vad smakar väl godare än mat som tillagats utomhus och med mycket kärlek?

Nu ligger vi i soffan och lyssnar på regnet som dånar utanför, brasan borde fyllas på med några nya vedklabbar och jag funderar på om det skulle vara dags att fixa lite varm choklad. Mest glad är jag ändå över allt jag hunnit med i bokväg. I går läste jag ut Sandra Beijers Mellan oss, i dag lyssnade jag slut Johanna Schreibers Det bästa som har hänt mig och nu funderar jag på att plocka upp Strömsöborna av Rosanna Fellman.

septemberlande-1.jpg

septemberlande-2.jpg

Jag hade också hoppats på att hitta svamp i skogen men jag är ju ingen rutinerad svampplockare så resultatet blev skralt. Jag har bara hittat flugsvamp eller svampar som jag inte har nån aning om vad de är (som den på bilden) så vi har fått nöja oss med allt vi köpt med oss i matväg. Som ju brukar bli en hel del trots att matbutiken bara är tio minuter bort med bil. Maten får liksom inte ta slut!!

Men de senaste dagarna har varit mer eller mindre perfekta och jag känner verkligen att jag laddat för de kommande veckorna som blir riktigt intensiva. Hoppas du haft en skön helg!

0

2 svar

  1. Får sån mysig känsla bara av att läsa det här. Ligger också och lyssnar på regnet, och jobbar lite här från sängen (och läser bloggar, hehehe)… <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »