fbpx

Att bygga ett dass

Inför den här semestern hade vi två bygg- och fixrelaterade målsättningar med Markus. Det första var att slipa och olja bryggan och det andra var att bygga ett nytt utedass till hans lande. Slipandet gick hur lätt och enkelt som helst och var för det mesta roligt. Det bästa var naturligtvis att bryggan nu är slät under bara fötter och ännu bättre att yoga på än förr.

Efter ett lyckat bryggprojekt var det dags för dasset. Kaxig som jag var tänkte jag att det inte kan vara speciellt komplicerat. Det är en färdig modell där olika bitar ska pusslas ihop lite som lego. Hur svårt kan det liksom vara? Nå, jag hade ju inte riktigt hade insett att vi faktiskt ska lägga grunden själva. Alltså se till att dasset står stadigt och inte är snett åt något håll. Det visade sig vara en aning komplicerat, men vi löste det med vattenpass, tid och tålamod.

IMG-20190729-WA0002.jpg

IMG-20190729-WA0003.jpg

processed_IMG_20190730_193518.jpg

I instruktionerna för hur dasset ska byggas står faktiskt följande mening: “Kom ihåg att montering av en Lillevilla i viss mån kräver byggerfarenhet och -kunskaper.” Eeh, okej! Visserligen har jag (med hjälp av pappa) lagt golvet i min egen lägenhet, är rätt bra på att snickra ihop Ikeamöbler och logiskt tänk, men jag har ju nog aldrig faktiskt byggt något. Som tur är var vi ju två och Markus var definitivt den händigare (och starkare) av oss två.

Sex dagar och två gräl tog det för oss att bygga ihop dasset. Några extra varv till järnaffären blev det också och en hel del svordomar när spikarna inte ville lyda. Jag vill inte säga att det var svårt, men inte var det jättelätt heller. Med bättre verktyg hade det gått betydligt snabbare, men å andra sidan är ju slutresultatet det enda som räknas.

processed_IMG_20190802_192850.jpg

Notera coolern: “ideal for use at home or on safari” – och på dass så klart!

Notera coolern: “ideal for use at home or on safari” – och på dass så klart!

Bakom huset finns nu ett nytt dass, det står någorlunda rakt och vi har lagt varenda spik, planka och skruv själva. Ja inte visste jag det om mig att jag hade sådana här kunskaper, men nu kan jag definitivt skriva “erfaren dassbyggare” på CV:t! Vi firade det nya dasset med att korka en flaska champagne. Har sällan varit lika stolt över något jag åstadkommit.

Att jag liksom redigerade Nationen (nästan) klart föll lite i skymundan. Vad är nu väl ett romanbygge jämfört med ett dassbygge? Hälsar hon som framöver helst vill bli kallad dassdrottning!

Har du byggt nåt du är jättestolt över? Berätta!

processed_IMG_20190728_194628-01.jpeg

2

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »