fbpx

Fem saker du (kanske) inte visste om mig del 2

I våras blev jag utmanad av Jennifer på Instagram att berätta fem random fakta om mig själv och jag insåg att de här fem grejerna aldrig dök upp på bloggen, så jag tänkte att det är så dags nu! Det blir med andra ord en uppföljare till inlägget från i fjol.

tandglugg.jpg

1. Hålfria tänder

Jag har aldrig haft hål i tänderna och mina visdomständer har inte behövt opereras bort. Jag var hos tandläkaren för nån vecka sedan och fick beröm för mina tänder (men hon sa att det också säkert är nåt genetiskt). Däremot hade jag tandställning för att korrigera mitt bett. Då ville de också ta bort glipan mellan mina framtänder men mamma sa nej. Och vilken tur, älskar den!

2. Jag <3 mjölk

Som tonåring drack jag cirka två liter mjölk om dagen. Mjölk var det bästa som jag visste i dryckesväg. Nu dricker jag nästan aldrig mjölk, däremot flera liter vatten om dagen. Mmmm finskt kranvatten. Kanske livets godaste dryck?

3. Jag har spelat handboll i över 25 år

Jag har spelat handboll sedan jag var 6 år och tycker det är världens bästa sport (tyvärr var jag på toppen av min handbolls”karriär” som 13-åring). När jag var junior visades handboll väldigt sällan på finsk tv så vi bandade in matcher på VHS (!!) för att kunna se igen. Nuförtiden kan kidsen (och jag) kolla nästan obegränsat på handboll på internetz.

handboll.jpg

4. Rrrrr

Jag kunde inte uttala r när jag var liten så jag gick i talterapi. Det gjordes också en operation för att ”klippa” en del av tungsenan så att tungan fick bättre rörlighet. Rrrrr! Obs att jag tycker att det är gulligt att inte kunna uttala r, men då i tiderna skulle det bort.

5. Allergi- och PMS-fri

Jag är inte allergisk för någon mat, kan äta allt. Har inte heller PMS eller mensvärk eller nåt annat som stör vardagen (förutom en krånglande rygg, men den kan jag hålla i styr med träning). Jag tänker väldigt ofta på hur lyckligt lottad jag är.

Är det nåt du känner igen dig i eller nåt du absolut inte hade trott om mig?

0

2 svar

  1. Hara

    Känns bekant det där med "rrrr" ljudet. Fick inte till det som barn och mitt r lät som l , pinsamt då jag heter Harry. Hade också mer eller mindre svårt med endel andra konsonanter.

    Gick hos två talterapeuter och så en morgon när jag hemma lekte med en bil så började "rrrr" ljuda med eftertryck. Föräldrarna sken som solen. Ett av mina bästa barndomsminnen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »