fbpx

Tillbaka i vardagen – funderar på hurdan jag är

Vecka tolv är här. Fattar ni, tolv? Liksom när hände det? Vi är redan inne på årets 77:e dag. Nå hittills har ju året varit väldigt bra för min del. Gjorde faktureringsrekord i januari, hade tre veckor ledigt i februari-mars och så fick jag stipendium från Kulturfonden. Utöver min urdåliga prestation i gårdagens handbollsmatch (jag kunde ha gjort nio mål, jag gjorde två) har det mesta gått bättre än förväntat. Ännu i början av året kändes allt ganska segt, antagligen för att jag var rätt så trött efter en tung höst, men nu börjar allt kännas tydligare.

Delvis beror det nog på att jag verkligen behövde vara ledig och ladda hjärnan, men det finns ju en del andra orsaker till att allt känns tydligare i huvudet. Efter en något kaotisk jobbhöst har jag hittat en rätt bra balans och har många återkommande kunder, stipendiet från Kulturfonden gav mig den extra push jag behövde för att komma i gång med redigeringen av Allt jag (inte) ångrar och så har Friday Lab hjälpt med mycket. Fastän många övningar är bekanta för mig sedan tidigare tror jag inte att en någonsin kan tänka för mycket på vad en vill och hur en ska komma dit.

Modulen som vi håller på med nu fokuserar på etiketter – hur uppfattar jag mig själv och hur uppfattar andra mig? Vi fick i uppgift att ställa frågan till nära och kära och jag har frågat både på Facebook och Instagram, men tänkte passa på att fråga här också. Hur uppfattar du mig? Hur skulle du beskriva mig? Är jättetacksam för svar – det är så otroligt spännande att höra vad folk tycker. I dag ska jag också ha mitt mentorsamtal (som ingår i kursen) med Peppe och tänker mig att vi kommer snacka mycket skrivande. Förresten så börjar nästa kurs alldeles strax och jag trooor att det finns några platser kvar, kolla in det om du är nyfiken!

Skickade en essä till Hans Ruin-tävlingen i dag. Antagligen ska en inte berätta sånt på bloggen, men det struntar jag i. Om exakt tre månader får vi veta vem som får pris. Spännande!

Skickade en essä till Hans Ruin-tävlingen i dag. Antagligen ska en inte berätta sånt på bloggen, men det struntar jag i. Om exakt tre månader får vi veta vem som får pris. Spännande!

Men hur ser resten av veckan ut då? Nå så här:

Måndag:
Frukost på kontoret, projektjobb för Utbildningsstyrelsen, lite mejl och småfix. I kväll blir det mentorsamtal och handboll. I dag postade jag också iväg en essä jag skrev för en tävling. Pirrigt!

Tisdag:
Möte med Utbildningsstyrelsen, mentorträff med mina adepter, massage och Friday Lab-session på kvällen. Fullt upp!

Onsdag:
Jag ska börja med en översättning och resten av dagen är ännu lite oklar. Men vad som helst hinner hända, vet aldrig vad det trillar in för mejl. På kvällen ska jag på BodyCombat, som jag längtar!

Torsdag:
Morgonyoga på kontoret. Sedan ska jag fortsätta med översättning, säkert jobba lite med Utbildningsstyrelsen, kanske ha ett möte med min nya bokföringsbyrå. På kvällen har vi match supersent, 20:40, snark!

Fredag:
Jag funderar på att förmiddagsgymma och på eftermiddagen ska Jennifer och jag iväg på en workcation på mitt lande. Planen är att jag ska fokusera på min chicklit och är extremt taggad. Vi är där ända till söndag och så är det måndag och ny vecka igen.

Så en rätt så bra vecka på kommande. Träning, bra med jobb, lite coaching och mentorering (både så att jag själv mentorerar och blir mentorerad, hehe) och så en landehelg på det. Väldigt nöjd över upplägget måste jag säga. Om du vill göra min vecka perfekt får du väldigt gärna kommentera inlägget och skriva hur du uppfattar mig – är extra nyfiken speciellt om vi inte träffats. Hoppas du får en fin vecka!

0

6 svar

 1. Haha gillar vilken stenkoll du har på dagarna här. 77:e… 🙂

  Nu har jag funderat på hur jag skulle beskriva dig också.

  • Pratglad. Minns så tydligt första gången vi sågs och du hade babblat i ett "oj nu har jag bara pratat om mig". Tror att du kan prata med alla och hittar alltid något samtalsämne.
  • Men även om du gillar att prata så bryr du dig också väldigt mycket om andra. Omhändertagande är kanske ett tråkigt ord, men liksom omtänksam. Du bjuder in, bjuder med, bryr dig. Och det här är nog din finaste egenskap och vad som gör dig till en så bra vän <3
  • Pålitlig. Du håller vad du lovar. Du tycker upp när du ska.
  • Envis.
  • Bra på att fixa fest. När du någon gång tröttnat på skrivandet så är det det du ska göra på heltid!
  • Oblyg.
  • Praktisk/rationell.

  Hehe. Lite gott och blandat <3

  1. Haha, jag brukar googla "how many days since" och så räknar en kalkylator ut det för mig. 😉 Men åh tack, så fin (och väldigt korrekt hehe) beskrivning av mig, eller åtminstone stämmer den överens med hur jag ser mig själv. Måste kommentera hur jag ser dig på din blogg! <3

 2. Har gått på en (din första?) föreläsning i Vasa, så fick ju nån slags bild av dig där och förstås via bloggen. Men här är hur jag skulle beskriva dig: driven, energisk, glad och pratsam, fokuserad, snäll, levnadsglad, självsäker och optimistisk, kanske litelite godtrogen ibland (främst när det kommer till dejtandet tänker jag utifrån dina berättelser här på bloggen) men det vet jag faktiskt inget om, så ta inte det alls som nåt av stor betydelse, mest bara för att försöka vara konstruktiv här. Hoppas jag kunde vara till hjälp. Friday Lab låter nog toppen!

  1. Tack så mycket Maggie! Och ja, det var min första föreläsning, så kul att du var där! 🙂 Gällande att vara godtrogen så stämmer det nog delvis, jag är ibland lite naiv och vill alltid tro det bästa av människor, men nåja det har ju lett till en och annan sunkig dejtupplevelse. Å andra sidan vill jag gärna fortsätta tro det goda om människor. 🙂 Och så kan jag rekommendera Friday Lab om du känner dig sugen!

  1. Ja, jag är hellre lite naiv i vissa fall än extremt cynisk. Att bli cynisk är typ det sista jag vill vara/bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »