fbpx

Tio tankar om oktober

Hallå oktober, jag är redo! I enlighet med min nya tradition på bloggen är det dags för tio tankar om oktober. Det här tänkte jag i september och ungefär det här tänker jag om den pinfärska månaden:

processed_IMG_20191001_171220-01.jpeg

Första tanken under månadens första morgon:
Varför har inte min nya wake up-light väckt mig? Det visade sig att jag av misstag stängt av alarmet när jag pillade på alla knappar i går, så nya tag i morgon!

Jag ska jobba med:
Det vanliga med Y-Studio (alltså en artikel i veckan), ett antal artiklar för SLS tidning Källan och några översättningar. Övar mig på att säga nej (för att inte ta emot fler uppdrag än jag hinner med). NEJ!

Jag ska skriva:
Klart den nuvarande versionen av Nationen och så ska jag äntligen börja med chickliten. Jestas så det kliar i fingrarna. Jag smygtittade lite på mitt synopsis och andra planer jag lyckades få ihop i april. Är otroligt taggad! Nu i oktober ska jag också läsa en kompis manus, spännande!

Maträtt jag vill testa:
Har äntligen fått tillbaka lite av min matlagningslust som lyst med sin frånvaro alltför länge. Kanske nån riktigt mustig tofugryta kunde passa nu i oktober? Har inte, trots tankar om att göra det i september, ännu heller börjat med att skapa min “matbank” – alltså skriva en lista på all mat jag kan laga. Nytt försök nu i oktober?

Den här boken ska jag läsa:
Jag köpte just Ellens Klåda och ser verkligen fram emot att läsa den. Har också en hel del böcker på hälft just nu.

processed_IMG_20191001_191821-01.jpeg

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Oj känns som det är många grejer nu i oktober. Omslag och katalogtext för Nationen ska bli färdiga, nästa vecka blir jag också fotad. Och den sista oktober åker jag till Köpenhamn på art residency swap. Taggad!

En målsättning som är möjlig att nå:
Att planka och göra armhävningar varje dag, jag kör en utmaning för båda två och har också lockat med många i Friday Lab Communityt. Inget funkar lika bra som grupptryck!

Jag är mest kluven till:
Hur jag ska lyckas se till att verkligen få i gång arbetet med chickliten. Har varit väldigt bra på att hitta på ursäkter för varför jag inte kan/hinner.

Det här ger mig energi just nu:
Handbollen, allt det roliga som händer med Nationen, yogan.

Det här ser jag mest fram emot:
En kort resa som jag ska göra med Jennifer, våra första handbollsmatcher, att Nationens omslag ska bli färdigt, min fysioterapi (hoppas jag ska få hjälp med ryggontet), att träffas med mitt sushigäng (gymnasievännerna).

***

Wow, blir en bra månad det här också! Vad har du för planer i oktober? Vad ser du fram emot? Och kan du inte också fylla i listan, okej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det

Läs mer »