fbpx

Årets första måndag

Det är årets första måndag och årets första hela vecka. Det känns lite som om att förra veckan var en sorts övningsvecka, det är nu som året sätter i gång på riktigt. Det börjar droppa in e-postmeddelanden och kalendern fylls så småningom av möten och deadlines. Jag tror jag aldrig haft lika bra framförhållning med mitt jobb som jag har just nu – jag vet på ett ungefär hur mycket jag kommer att fakturera de kommande månaderna. Det känns minst sagt skönt. För en gångs skull behöver jag inte stressa för ekonomin på ett bra tag och det känns mer än okej (ur ett ekonomiskt perspektiv) att dra på en tre veckors semester i februari/mars. Längtar!!

Men nu tycker jag att vi tar en titt på veckan som är i gång. Jag har nästan saknat de här veckoinläggena under de “lediga” veckorna, så det känns skönt att vara tillbaka i nån sorts normaltakt. Det här ska jag pyssla med under veckan:

Jag önskar verkligen att det skulle se ut så här just nu. I stället är det slask, slask och mer slask.

Jag önskar verkligen att det skulle se ut så här just nu. I stället är det slask, slask och mer slask.

Måndag:
Inledde dagen med ett projektmöte hos en kund jag ska jobba rätt mycket för i vår. Efter det har jag suttit på kontoret och jobbat med översättning för en annan kund, skrivit (!) lite på en text jag håller på med och snart är det dags för årets första kontorsyoga. I kväll blir det ännu handboll, ska bli SÅ kul efter flera veckors paus! Kommer att flåsa som en galning men vara så otroligt nöjd och lycklig efteråt.

Tisdag:
Korr av översättning, planera inför mentorträff på torsdag och skrivtid. Efter jobbet ska jag träffa Anna och sedan gå runt på Lux Helsinki med Markus. Jag fortsätter också på yogautmaningen, jag har hittills yogat varje dag sedan den 2 januari. Would you believe that?!

Onsdag:
Fortsätta med översättningskorr, skriva. På kvällen tänker jag gå till gymmet.

Torsdag:
Lunch med Hanna och mentorträff på eftermiddagen. Ska bli så kul att träffas med vårt lilla mentorgäng. Alla har som uppgift att skapa en LinkedIn-profil tills torsdag. Har du en profil? Min hittar du här. Använder LinkedIn otroligt lite, men blir gärna din kompis där!

Fredag:
Inleder dagen med ett planeringsmöte på SLS, ska skriva några texter för dem. Sedan ska jag luncha och skvallra iväg med Lisen som snart åker tillbaka till Kenya (så coolt att ha en kompis som jobbar som journalist i Kenya, för både Yle och SVT dessutom!) och på kvällen ska jag faktiskt på fotokurs!

Lördag & söndag:
Fotokursen fortsätter lördag och söndag. På söndag eftermiddag är det också dags för årets första match. Hurra!

Det blir alltså en vecka med gott och blandat. Precis som jag vill ha det. Och i dag har det inte ens känts så himla mycket som måndag. Jag kan inte påstå att jag hoppade upp ur sängen full av iver i morse, men det kändes ändå bra att ha vardagen i gång igen. Vad har du för planer i veckan?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »