fbpx

Konstiga ickekomplimanger

I dag ska jag på Förlagets höstfest (hurra!) och när jag grävde runt i skåpen för att tänka ut accessoarer till min outfit hittade jag mitt blomdiadem jag inte haft på ett tag och blev påmind om en mycket konstig och oförskämd komplimang jag fick ett antal år sedan av en snubbe. 

”Du skulle vara riktigt snygg utan den där blomman i håret”, sa han.  

upload.jpg

Jaha, tack. Eller alltså nej? Varför säga något så korkat? Vi hade inte ens pratat med varandra men det här måste han få ur sig. Kanske han tänkte att han faktiskt gav en komplimang. Vad vet jag? Jag har också fått höra att jag är ”fit för min kropp”. Alltså tjock men ändå vältränad typ? Eh, tack? 

Har du fått några galna ickekomplimanger? Jag kan väl knappast vara den enda? Och kan vi inte komma överens, en gång för alla, att vi slutar kommentera varandras kroppar och utseende ifall vi inte är helt säkra på att det vi ska säga verkligen är en komplimang? 

0

16 svar

 1. Min nyaste galna ickekomplimang:
  Klippte håret kortkort för några dagar sedan och igår fick jag ett meddelande av en utländsk kille via messenger (vi är med i samma internationella fb grupp och har tidigare haft messengerkontakt) att jag säkert klippte håret pga "oändliga kommentarer av killar om mitt utseende", hans komplimang (?) på min frisyr var att han tycker den får mig att se pojkaktig och strikt ut.
  Min korta kommentar tillbaka var att det inte var pga "admirers" kommentarer som jag klippte håret, kan ju säga som så att he did not get my point.
  Förstår heller inte dethär beteendet med ickekomplimanger som en del har!

  1. Men hjääälp?! Att folk dessutom skriver nåt sånt, när en skriver har en ju oftast en extra chans att tänka till, men nej?! Och låter underbart med riktigt kort hår, dessutom blev det ju skitsnyggt!

  1. Tack Carita! 🙂 Och ja, såna komplimanger säger oftast mer om andra än om en själv.

 2. Den galnaste icke-komplimang jag hört var en som min mamma fick: "du passar så bra i leggings trots att du är tjock."
  Ööh, tack? Eller vad svarar man på något sådant?

  Men du är snygg både med och utan blomman! Hoppas du bar den på festen å hade en kul kväll 🙂

  1. Men alltså vah?! Folk är så jävla oförskämda!!! Och tack Sofia, hade blomman på festen och jättekul! 🙂

 3. Gud så provocerande! Hatar folk som kommenterar mitt utseende överhuvudtaget och märker kanske därför mer än de flesta att det händer heeeela tiden. För mig är alla komplimanger om hur jag ser ut oönskade så länge jag inte är ute på dejt alternativt uttryckligen ber om smakråd/nåns åsikt eller nåt sånt. Inte skulle jag heller själv gå fram till nån karl och säga att han har snygg mustasch eller nåt sånt!? Vore skitskumt!? Önskar man hade ett lager med bra kommentarer för att ge svar på tal men oftast blir man så paff/överrumplad att man bara slätar över det hela… Just den varianten du råkade ut för hade jag en kille (som nog i mångas ögon skulle gå under benämningen svin) i bekantskapskretsen som körde på krogen efter att ha läst boken The game/Spelet tror jag den heter som är helt vedervärdig och hursomhelst tipsar om detta som en raggningsmetod. Så patetiskt…

  1. Ja alltså det där med negging är så hemskt och patetiskt. Suck! Ett bra svar är väl alltid "ursäkta, vad sa du just?" och då kanske de fattar vad de sagt. Eller så inte …

 4. Blev så upprörd nu att jag glömde kommentera det viktigaste, förlagsfest! Låter underbart, hoppas du har en megafin kväll!!

 5. Men alltså, snälla! Vad är det MED folk?! Om man absolut känner att man behöver(?) kommentera någons utseende ur någon aspekt, så får man väl för fan se till att det är odelat positivt. Det där med att ge en "komplimang" med modifikation för att liksom ge ett sorts nålstick samtidigt, det är för mig obegripligt. Varför skulle man vilja dra ned folk på det sättet?!

  Förlagsfest!!! De bästa festerna:) Hoppas det blev lyckat.

  1. Jag fattar verkligen inte?! Så himla onödigt. Och jaa, jättelyckat. Men lite farligt med öppen bar … Heheh!

 6. Men hallå vad var det för sätt att tilltala någon överhuvudtaget?! Tänk alla gånger en stått mållös inför alla möjliga sorters kommentarer om allt möjligt. Och i efterhand kommer en förstås på vad en borde sagt. Nu kör jag med Förlåt, vad sa du? som om jag inte hörde första gången. (Dvs de två gånger jag funnit mig!)

  Jätteroligt att ha läst din bok nu. Gillade den mycket!

  1. Ja det är en jättebra comeback, då kanske folk tänker efter (åtminstone lite). Och så kul att du gillade boken! <3

 7. Haha ja. Hösten efter studenten träffa jag en klasskompis från gymnasiet på en bar. Vi hade aldrig egentligen tala tidigare o så efter en stund säger han ”alltså du ser ju riktigt bra ut”, jag säger tack och efter en stund säger han ”jag förstår att du inte orkade satsa på utseendet i skolan när du pendlade varje dag”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »