fbpx

Poesitorsdag – 3 dikter om rädslor

Rädslor är ett av mina favoritteman. Vi är alla rädda nån gång för nåt. Vissa rädslor är mer rationella än andra och en del rädslor kan vara svåra att skaka av sig. Men en del av livet går ut på att var rädd – och kanske så småningom övervinna rädslan. För kom ihåg: det är farligt att vara rädd. Nu till veckans poesitorsdag!

P1020662.jpg

3.4.2018

vid centralräddningsstationen
står alla utryckningsfordon kvar
inget larm har gått
det är inte bråttom
läget är lugnt 

fastän det garanterat just nu
finns någon
någonstans
som glömt ringa 112
som inte vet hur det går till
när man blir räddad 

4.4.2018

varför är det alltid så svårt att
säga som det är
vara ärlig
våga

varför är det alltid så lätt att
säga det den andra vill höra
förvränga sin egen sanning
gömma sig bakom osagda ord 

16.4.2018

våga, våga, våga 

dröm stort
vägra ge upp
stå på dig 

och så en dag blir du påmind
om allt som skrämmer dig nu
och hur det inte längre
skrämmer dig alls

en dag blir det du vågar i dag
det du lever just då 

våga, våga, våga!

***

Eftersom många verkar gilla poesitorsdag ska jag försöka fortsätta med det nu i sommar. Få se vad det blir! Och tack till alla som peppat och hejat på mig med det här projektet. Just poesi är en av mina största rädslor, men som jag inte alls är lika rädd för som tidigare. Vad är du rädd för?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »