fbpx

5 saker du (kanske) inte visste om mig

Något har hänt de senaste månaderna. Jag har börjat se mig själv mer och mer som en bloggare. Det här efter att ha bloggat från och till sedan 2009, så kanske det äntligen är dags. Min ovilja att kalla mig bloggare har absolut inte handlat om att jag inte skulle tycka att en kan kalla sig det eller att jag på nåt sätt nedvärderat bloggare, men jag har helt enkelt inte identifierat mig som en bloggare. Kanske för att jag mest bloggat för ”skojs skull”.

Det gör jag fortfarande – och jag tror det är viktigt för alla som bloggar – men jag har enkelt blivit biten av bloggflugan. Kanske för att jag hänger med så bloggiga personer såsom Jennifer, Malin och Corinne för att nämna några, och kanske för att det helt enkelt har varit så roligt att blogga på sistone?! Men nu ska jag då skriva ett riktigt klassiskt blogginlägg: 5 saker du (kanske) inte visste om mig:

P1010410.jpg

1. Jag flyttade hemifrån när jag var 23

Jag bodde hemhemma tills jag var 23 år gammal. Mina föräldrar var oftast på lande under helgerna så jag kände inget behov av att flytta hemifrån. Eller jo, visst, men tack vare att jag bodde hemma så länge kunde jag 2009 åka på min fem månader långa resa till Latinamerika. Annars hade jag nog aldrig haft råd. Sen bodde jag ”bara” två år på hyra tills jag köpte min egen lägenhet hösten 2011.

2. Jag har motorcykelkörkort

Året jag skulle fylla 17 skaffade jag lättmotorcykelkörkort. Jag hade kört skoter sen jag var 15 (och moped på lande redan före det). Jag älskade verkligen att köra iväg ensam, men tyvärr höll inte min motorcykel så länge och nu har jag inte kört mc på över tio år. Jäkligt sugen men också mycket räddare än då.

Jag hittade ingen bild på min motorcykel, men här är en bild på min första bil. Den kostade hela 350 euro, haha!

Jag hittade ingen bild på min motorcykel, men här är en bild på min första bil. Den kostade hela 350 euro, haha!

3. Jag har ingen ”hudvårdsrutin”

Jag använder nästan aldrig ansiktsmasker (som verkar vara väldigt pop just nu) – jag tvättar knappt mitt ansikte med nåt annat än vatten. Jag använder helt vanlig fuktighetskräm från apoteket och det räcker bra. Jag sminkar mig också väldigt lite, efter max 5 minuter vet jag inte ens vad mer jag kunde göra? Jag kör på mascara, ögonbrynspenna, puder, solpuder och oftast läppstift. Klappat och klart. Nu är jag ju lyckligt lottad med bra hy och så, men ibland känner jag mig så utanför som tjej när jag inte pysslar med dessa grejer. Ibland lackar jag iofs naglarna.

4. Jag har spelat i ett rockband

Okej, det här är kanske lite av en överdrift. Men mina studiekompisar och jag hade ett band som hette Chicks with dicks (ja vi tyckte vi var sjukt fyndiga). Vi hade fler photo shoots än spelningar och lärde oss väl tre covers sammanlagt. Jag spelade synt, eftersom jag har spelat piano i lågstadiet. Om vi säger som så här: åtminstone var jag mer snygg än talangfull.

Bilden är från 2007.

Bilden är från 2007.

5. Jag var 25 när jag träffade min första ”riktiga” pojkvän

Fram tills 25-årsålder hade jag inte haft ett enda riktigt förhållande. Visst hade jag haft nån kille då och då, men inget på riktigt. Jag trodde nog att jag aldrig skulle bli ihop med nån och kände mig rätt ofta utanför, men ajaj så fel jag hade. Så om du som läser är i samma sits: det händer en dag. Jag lovar. <3

Nu är jag nyfiken: Fanns det några överraskningar på listan? Och vad tyckte du om mitt ”bloggiga” inlägg, najs eller bajs?

0

10 svar

 1. Tack för den där sista! Är 23 och är precis i den sitsen, med att gå och vänta och hoppas och samtidigt tro att det aldrig kommer hända… Jätte skönt att man inte är ensam, liksom! Nu ska jag bara vänta! xx

  1. Minns precis hur det kändes. Kram, lycka till och ha så roligt som möjligt på vägen! <3

 2. Vad kul att få veta lite mer om dig! Jag hittade hit första gången genom Litteraturgäris (tror jag?) och har sedan dess tittat in lite då och då. Har precis reserverat din bok på biblioteket och ser fram emot att få läsa den när den kommer. Kram <3

  1. Vad roligt att höra att du hittat hit och hoppas du får en skön och underhållande resa till Ecuador i sällskap av min bok! Kram! <3

 3. Haha, vad bra! Och alltså sista punkten; själv 24år fylld, inte ännu lyckats skaffa en "riktig" pojkvän, haft killar då och då och gått på dejt med halva stans singelkillar (typ). Sjukt orolig ibland då långvariga singelvänner plötsligt hittar killar och en själv fortsätter i samma banor, samtidigt medveten om att det i de flesta fall finns en orsak till att jag inte gått vidare med dem.
  Så skönt ändå att få lite bekräftelse (hehe) på att det nog förr eller senare blir ens egen tur 😊

  1. Jaaaa! Ge inte upp hur jävligt det än känns. Jag har själv varit i exakt samma sits – men jag lovar att så länge du inte blir cynisk och verkligen vågar slänga in dig i kärlek när du väl träffar rätt kommer det att bli underbart! Antagligen lär det bli en och annan heart break också, men det är det värt – alla gånger. <3

  1. Tack Lina! Ska försöka hitta på mer liknande grejer i fortsättningen! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »