fbpx

Poesitorsdag – 3 dikter om väder

Det sägs att väderprat är det tråkigaste samtalsämnet som finns, men vi finländare gillar nog att snacka väder. Det här året har bjudit på extremt kalla och snöiga dagar och värsta sommarvärmen nu i maj. Att skriva dikter om väder är om möjligt kanske ännu tråkigare än att snacka väder, men det har jag ändå gjort, ha! Så veckans poesitorsdag på #kuggeskriver bjuder på väderrelaterad poesi, var så goda.

***

2.4.2018

minut för minut förvandlas staden
till en polarexpedition

vi krigar fram i slask som gömmer
alla färger
alla leenden
allt hopp om vår 

det smälter snart, lovar meteorologen
snart blir det termisk vår 

snart
ett så behändigt ord
anpassar sig enligt situation
men snart, lovar de på hedersord
snart är allt annorlunda 

Ändå glad poet på polarexpedition i början av april.

Ändå glad poet på polarexpedition i början av april.

6.4.2018

det är ingen idé att bry sig om väder
det är inte som om vädret bryr sig om mig

men ändå gör jag det
för kanske jag innerst inne hoppas
att vädret en dag
också ska bry sig om mig

P1010501.jpg

20.4.2018

varma dagar med kalla vindar
vårar som alltid blir till sommar
årstider som byts ut
gång på gång 

naturen bryr sig inte om
vad som händer oss
men ändå stannar vi upp
där i skarven mellan vår och sommar 

och förundras över att det
verkligen kommer en sommar
också i år

5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »