fbpx

Äntligen april – en massa roliga planer

Årets första tre månader är över och just nu är jag mest tacksam över det. Början på året har bjudit på extremt höga toppar och extremt låga dalar så nu hoppas jag på lite lugnare tider till näst. Hela det här årets tema handlar om balans och det känns som om att jag faktiskt börjar hitta (åtminstone nån sorts) balans.

Jag har ganska lämpligt med jobb just nu, jag har mitt skrivrutin i gång, jag har tränat mer regelbundet än på länge och så där överlag börjar jag känna mig någorlunda normal efter en lång hektisk period. Jag tror det senaste året är antagligen det mest händelserika i hela mitt liv och nu känns det som om jag skulle ha nån sorts livskrabbis (bakfylla) som äntligen börjar lätta.

Exakt så här ivrig är jag på april. Jag hoppas på mycket sol, färger och roligheter.

Exakt så här ivrig är jag på april. Jag hoppas på mycket sol, färger och roligheter.

Förhoppningarna för april är höga, men det blir faktiskt mycket roligt program. Jag ska göra bland annat det här nu i april.

 • Skriva flera intressanta frilansartiklar. Förra veckan fick jag intervjua Ulla-Lena Lundberg och i dag har jag gjort fyra (!) intervjuer och har ett antal andra artiklar på gång. Skoj!
 • Jag ska vara moderator på ett evenemang om kvinnors pensioner
 • En dikt om dagen eller NaPoWriMo (National Poetry Writing Month). Jag publicerar mina femminutersdikter på Instagram stories (heter kuggekugge på Insta om du vill följa) och kanske samlar jag ihop de bästa i slutet av månaden. Det här med poesi känns sjukt svårt för mig, men därför tänker jag att det är bra med en utmaning. Av nån anledning tycker jag också att det är så otroligt pretentiöst och pinsamt att göra det här och just därför gör jag det.

Dagens dikt, var så goda.

Dagens dikt, var så goda.

 • Bloggen och allt runt den ska få lite kärlek igen. Jag funderar på att återuppta mitt inspirationsbrev som dog en sorglig liten död i all tysthet och skulle också gärna samla mina skrivtips på ett lite tydligare sätt. Har du förslag eller önskemål får du gärna kommentera här. Funderar också på att göra en bloggenkät men undrar om nån i så fall svarar?! 
 • Nationen ska bli färdigredigerad och inskickad till redaktör och några testläsare. Äntligen!!! Men mycket arbete kvarstår ännu …
 • I slutet av månaden drar jag till Budapest för att påbörja mitt hemliga skrivprojekt och för att dricka vin. Mycket nöjd över detta.
 • Jag funderar på att köpa kamera. Är så otroligt sugen och tänker att Budapest skulle väl vara ett perfekt ställe att börja med den nygamla hobbyn?! Jag funderar mest på om jag a) har råd att köpa en kamera och b) har tid att börja med foto, men jag är så otroligt sugen alltså.

Vad ska du göra i april? Lika höga förhoppningar som jag? Nu hoppas jag att den här månaden inte blir en enda lång kraschlandning, men med de här förutsättningarna känns det nog mer eller mindre omöjligt. 

0

8 svar

 1. -Jag håller också på med NaPoWriMo. 🙂 Så det är det.
  -Jag håller som bäst på med Camp nanowrimo i samma skede och har satt upp ett 50 000-ordsprojekt. Jag tror det blir längre, men det gör inget. Jag ligger ändå på 12000-ordsgränsen nu på dag tre. 😀 Känner mig lagom mör i huvudet, men alla orkar.
  -Sedan har jag inga flera planer. Jag har funderat på att starta en egen "författarblogg", men är tveksam. Vet inte riktigt vad jag ska skriva där.

  1. Wow, både Nano och Napo! Jag är imponerad!! Och klart du ska starta en författarblogg om du har lust. Du behöver ju liksom inte uppdatera varje dag. 🙂 Men du kan ju fundera på olika upplägg som skulle kännas vettiga för bloggen och se om du har tillräckligt med uppslag och idéer?

   1. Ja, det är just detädr med "tillräckligt med uppslag och idéer" där skon klämmer. 🙂 Liksom jag kan berätta om vad jag jobbar på nu, och hur det fortlöper, jag kan säkert dela med mig av lite skrivtips som har fungerat för mig…. Kanske kan t.o.m recensera några böcker och böcker om att skriva (två skilda kategorier!)
    Men förutom det? Ingen aning vad tusan jag skulle skriva om. 😀 Risken finns att det skulle bli en blogg där jag uppdaterar kanske en gång i månaden och LITE mera verksamhet skulle jag gärna ha på den 😀

    1. Haha iofs. Kanske du får nöja dig med de bloggar du har. Eller så skapar du en ny blogg och ser vad det leder till! 🙂

 2. Vad roligt att du också skrev om din april månad idag, great minds think alike 😉 För min del blir april en ganska hektisk månad men ändå väldigt rolig! Känns som att du också kommer ha fullt upp men på ett bra sätt! 🙂

  1. Haha ja, great minds really do think alike! 😉 Men ja, tror det här blir en riktigt bra månad. 🙂 Ser fram emot att hänga med dig också!

 3. Köp kamera! Känns att jag drog ut på det aaaalldeles för länge och så var det typ bästa köpet! Budapest, projekt och vin låter också perfekt <3

  1. Iiihh, kanske jag borde göra det då?! Måste gå klämma på kameror och känna efter. Men skulle nog vara najjjs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »