fbpx

Nästan ledig, alternativt arbetsskadad

I morse steg jag upp som vanligt och gick till kontoret för sedvanlig måndagsfrukost. Efter det valde jag en plats att sitta vid, skickade några mejl och sen … Ja sen satt jag där och funderade på vad jag borde göra till näst? Jag hade kruxat av typ allt från to do-listan och hade inget jag kunde ta tag i. Jag satt liksom och väntade på att mejlen skulle plinga till med de sista grejerna jag ska ta hand om i år.

Sedan den första oktober har det inte funnits en enda arbetsdag när jag gått till kontoret och funderat på vad jag borde ta mig an. Jag har bara bockat av saker i tur och ordning och det har alltid dykt upp något nytt. Fastän jag verkligen behöver ledighet är det som om kroppen går på övervarv och jag kände hela tiden att jag måste ha glömt något. 

När jag satt och rullade tummar funderade jag på vad jag borde använda tiden till. Jennifer tipsade om att göra en business review. Hon hade många bra tips på hur jag kunde göra (och jag räknar med att hon bloggar om det, visst?). I stället för att göra någon övergripande analys av det gånga året började jag med att kolla varifrån pengarna kommit i år. Sen jämförde jag med statistiken från mitt time tracking-verktyg. Jag har aldrig tidigare haft lika bra koll på inkomsterna och började tracka min arbetstid i mars och tycker det här är så otroligt intressant. Ska skriva ett helt skilt inlägg om detta.

Visst ser det ut som en saga? Eller ett vykort från länge sen?

Visst ser det ut som en saga? Eller ett vykort från länge sen?

Den här veckan är till hälften jobb och hälften semester så hjärnan har kanske därför också lite svårt att anpassa sig. Det är ännu några små saker kvar att fixa men sen kan jag faktiskt ta jullov. Aah! Men nu tar vi en titt på årets nästsista (!) vecka, sista “normala” veckan.

Måndag:
E-post, titta på årets inkomster, blicka framåt. Möblerade om hemma (haha, låter sjukt random). Feedbacksession och avslutande middag med ett projekt jag jobbat med i höst. Ungefär en minut efter att jag ätit sista tuggan av min sinnessjukt goda pizza (tyvärr ej förevigad på bild) rusade jag iväg på årets sista handbollsträning. Bra jobbat, eller hur?

Tisdag:
Morgonyoga på kontoret, en översättning, hem och fixa och baka, ett fotojobb (!) och från klockan 15 framåt börjar jullovet (åtminstone tillfälligt) med glöggmys hemma hos mig. Har bjudit ett gäng bra typer hit och hoppas på mycket skönt häng. 

Onsdag & torsdag:
Tallinn med Markus! <3 Den här resan har varit en målbild de senaste veckorna kan jag säga. Vill äta gott, strosa omkring på julmarknaden i gamla stan och hänga i badrock på hotellrummet i sällskap av en bok.

Fredag:
Eventuellt börja med ett översättningsjobb (deadline sent i januari, men gillar att jobba undan om jag kan) och överlag kolla att jag gjort allt jag ska ha gjort. Eventuell glöggträff med några kompisar.

Lördag & söndag:
Häng med vänner och åka iväg till lande för att fira jul.

Så 2018 börjar verkligen närma sig sitt slut. På många sätt ett märkligt år med händelser för en livstid. Igen. Det känns som att mitt liv de tre senaste åren svängt något så otroligt. Hjärtersorger och kärlek om vartannat. Debuterade som författare och min andra roman har blivit antagen. Nya vänner, så många nya jobb och kunder, en ny arbetsmiljö. Ja ja, inte konstigt att det är svårt att hänga med ibland. Diverse årsrapporter för 2018 är också under planering. Jag brukar skriva om det skrivna året, svara på ett antal frågor, lista böckerna jag läst och kanske nåt till? Måste gräva i arkivet. 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »