fbpx

Ansökningar, redigering och kompishäng

Förra veckan bestämde jag mig för att åka och hälsa på min LittSkap-kompis Christa i Åbo och är så himla nöjd med det beslutet! Jag har blivit behandlad som en prinsessa och verkligen kunnat koncentrera mig på att jobba. Sedan tisdagen har redigeringen tagit stora kliv framåt så slutet hägra. Äntligen!

Enligt min ursprungliga plan hade jag tänkt vara klar med redigeringen före slutet av november, men det är inte riktigt realistiskt. Viktigt är ändå att det skett mycket i texten och att det blir bättre. Men varje gång jag närmar mig slutet av nåt projekt känner ju hur motståndet växer. Den där tillfälliga självsäkerheten jag känt brukar försvinna och jag har bara lust att ge upp.

Men det gör jag så klart inte.

Ändå är känslorna lika jobbiga att hantera varje gång. Egentligen älskar jag ju att avsluta projekt och kunna kryssa av dem från to do-listan, men sen känner jag mig ändå kluven och tänker att jag kanske borde fila på texten lite till och … Men som sagt: almost there och den här lilla skrivretreaten gjorde verkligen gott. Prio ett just nu är att bli färdig med redigeringen. Sååå lite kvar nu.

upload.jpg

Dessutom har jag skrivit mina Kulturfonden-ansökningar, det enda som kvarstår är att jag ska läsa igenom dem en sista gång i morgon och sedan skicka in. Vi har också hunnit med promenader och pladder. I går kväll kom en annan kurskompis, Lotta, och hälsade på så vi drack vin och pratade om skrivet och livet till midnatt. Jag har många gånger tänkt att just Litterärt skapande egentligen inte var rätt kurs för mig (jag hade gärna gått en kurs med mer fokus på att producera text), men jag är så otroligt glad över alla jag lärt känna under kursen och att det nu är möjligt att spontanåka till Åbo för två nätter. <3

Sen när jag är klar med min redigering ska jag försöka samla ihop lite tankar och tips kring det här på bloggen. Är det nåt speciellt du funderar på?

0

4 svar

  1. Vad roligt att höra, bra jobbat!! Ser fram emot redigeringstips, det kan man aldrig få nog av. Skulle tycka det var kul med lite beskrivet vad du har gjort och hur, vad var planen innan du satte igång och blev det som du tänkt dig? Samt vad som är ditt nästa steg nu med manuset när redigeringsrundan är klar!

    1. Tack jättebra frågor som jag ska använda som stöd när jag skriver inlägget! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »