fbpx

En ny klänning varje vecka – utan att köpa något

Söndagshälsning på dig kära bloggläsare! Den här veckan har svischat förbi med full fart men så brukar det vara under hösten. Så mycket nytt och roligt har hänt. Mentorering, afterwork med salsa på fredag, en lillajulsfest hos en kund, supergod middag på Sandro med Jennifer och Malin, Fridas födelsedagskalas och som avslutning på veckan en konsert mer Arne Alligator och 700 ivriga kids och föräldrar som jag ska skriva om för Barnavårdsföreningens webbsida. Nu är jag lite trött.

En av de roligaste grejerna den här veckan är “mina” två nya klänningar jag plockade upp i tisdags. Eller egentligen är klänningarna inte mina och det är det som är det bästa. Tidigare i november gick jag med i klädbiblioteket Vaaterekki efter att ha blivit tipsad om det av min nya kontorskollega Minna. I korthet går det ut på att jag betalat ett medlemskap för 6 månader och kan under dessa 6 månader låna hur många plagg jag vill, men max 2 plagg per gång.

Första gången jag besökte Vaaterekki lånade jag med mig två klänningar, men använde till slut bara ena. Då tyckte jag också att utbudet kanske inte var bra, men nu när jag var där i tisdags kunde jag ha lånat hem hur många plagg som helst så jag fick välja de som kändes mest lockande. Ett plagg som fångade min blick var en sammetsklänning designad av Katri Niskanen och jag tycker det är lite roligt att jag valde att låna just den.

sammetsklänning1.jpg

För 20 år sen när min syster gifte sig och jag var 12 år hade jag nämligen på mig en sammetsklänning. Jag har såå många gånger tittat på bilderna efteråt och tänkt att det var nog en så pinsam outfit. Men ni vet hur modet funkar, det som var snyggt för 20 år sen kommer igen och i höst har sammetsklänningen verkligen gjort en comeback. Just nu tycker jag att klänningen jag lånade är ett av de snyggaste plaggen på länge – vi kan ju se vad jag tycker om fem år, hehe.

I ärlighetens namn skulle jag aldrig ha valt att köpa just den här klänningen men att få låna den i några veckor känns mer än perfekt. Jag är redan så nyfiken på vilka alla underbara plagg jag kommer att kunna låna. Alla kläder som finns i “biblioteket” är finsk design och jag älskar att kunna ta del av denna kollektiva garderob. Jag kommer så klart att köpa kläder då och då, men nästa gång jag “behöver” en klänning för en fest ska jag börja med att spana in vad som finns hos Vaaterekki.

Kunde du tänka dig att låna kläder? Själv hade jag tänkt på det redan en längre tid men kom mig aldrig för. Dessutom kändes det lite skrämmande. Tänk om det händer något med plaggen? Men så började jag fundera: hur ofta händer det något med mina egna plagg? Väldigt sällan! Och älskar att kunna ha tillgång till en enorm garderob utan att själv köpa något. Jag får variation i klädskåpet på ett ekologiskt och billigt (!) sätt. Dessutom är jag redan helt förälskad i gemenskapen bland alla kvinnor. De som driver stället hjälper en gärna att hitta snygga plagg och andra medlemmar ger tips och beröm. Så fint! <3

0

2 svar

    1. Ja sjukt smart! Jag vet att det finns några olika här i Helsingfors men har inte så bra koll på hur det ser ut i resten av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »