fbpx

Ett bröllop i England

upload.jpg

Den här veckan har verkligen innehållit mycket. Måndag till onsdag gjorde jag blixtvisit till England för att fira Steffi och Ian. Ett fint och roligt bröllop på den engelska östkusten – så kul att bli bjuden på fester på andra håll än Finland.

Jag fick prata massvis med tyska och engelska och bestämde lite spontant i tåget på måndag kväll att jag skulle hålla ett tal. Jag är van vid bröllop där det är tal efter tal, men utöver mig var det bara två andra, men jag lär ha gjort bra ifrån mig.

upload.jpg

Hade på mig skönaste och snyggaste klänningen från E/S Design.

Hade på mig skönaste och snyggaste klänningen från E/S Design.

Själva festen ordnades alltså på ett hotell lite norr om Scarborough – så jag har naturligtvis gått omkring och nynnat på ”are you going to Scarborough fair” i flera veckor, haha!

Jag hade aldrig tidigare varit på nån av Englands kuster så det var en otroligt fin upplevelse. Vilken häftig natur alltså! Är också ett jättestort fan av den brittiska serien Poldark och bara tänkte på att jag fick uppleva en modern version av det. På onsdag morgon hann jag gå en kort promenad och bara imponerades av naturen och omgivningen. Så otroligt vackert!

ravenscarr2.jpg

upload.jpg

Resten av veckan har jag fått jobba ikapp allt jag inte hann med under början av veckan – det märks verkligen att hösten kommit i gång. En hel del jobb och många uppdragsgivare vilket alltid är kul. Från och med årsskiftet kommer jag inte längre att jobba för Addeto (som jag jobbat 50 procent för sedan 2013), så det gäller att hitta nya kunder så jag lyckas hålla ekonomin i skick. Det är alltså inte jag som får sparken utan tyvärr läggs projektet ned.

Men så där som i livet i allmänhet så brukar det lösa sig. Jag tar ingen stress. I den bästa av världar säljer jag 10 000 ex av min bok (ehehehehee!) eller så dyker nåt annat upp. Det brukar alltid göra det. Och väldigt väldigt sällan är det jag som aktivt sökt ett jobb – är så otroligt tacksam över att bli rekommenderad.

To do-listan för nästa vecka är i alla fall lång. Jag ska bland annat vara på Arbis i Helsingfors och på fredag är det bloggträff (kom, kom!!) plus att jag har en massa deadlines och annat. I morgon ska jag också äntligen avslöja vem som vunnit boken i tävlingen. Sorry att det dröjt!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »