fbpx

Berlin – min bästa stad

Det är något magiskt med den här staden. Jag kommer hit och jag känner mig direkt som hemma. Fötterna styr automatiskt till mina favoritställen, jag äter min bästa mat och bara går omkring och känner mig så där löjligt lycklig för det mesta.

Ibland undrar jag hur jag lyckas få livet att gå ihop med diverse jobb hit och dit och för någon månad sedan hade jag ganska häftig ekonomisk panik. Men det löste sig. Som det alltid gör. De senaste veckorna har jag haft jättemycket jobb så där som det sen brukar vara – allt på en gång. Åtminstone kan jag lägga ekonomikrisen på hyllan (för ett tag).

I dag satte jag mig på en uteservering i strålande solsken och läste andra hälften av mitt manus (första hälften läste jag i går) och postade en bild på mig och en öl på Instagram. Jag fick en kommentar som löd ”Kugge jag gillar ditt liv!”. Det fick mig att än en gång fundera över alla val vi gör här i livet.

"Berlin, du bist so wunderbar" står det på ölflaskan och jag är ju benägen att hålla med.

”Berlin, du bist so wunderbar” står det på ölflaskan och jag är ju benägen att hålla med.

Jag kunde leva ett mycket tryggare liv med en fast anställning (om jag skulle lyckas fixa en sån), men jag tror faktiskt att ett sånt liv skulle kväva mig. Jag måste få röra på mig, träffa nya människor och själv få planera mitt liv och vad jag gör (och framförallt hur). Vill jag sticka för tio dagar till Europa ska jag kunna göra det.

Nån kanske tycker jag är självisk, naiv och galen. Själv känner jag att det här är det enda sättet att leva – för mig. Och hittills har det ju gått bra. Jag hoppas det gör det också i fortsättningen.

Nåja nu spårade det här inlägget kanske ut – det skulle ju bli en kärleksförklaring till Berlin, i stället blev det en kärleksförklaring till det liv jag valt att leva. Men kanske de två grejerna ändå hänger ihop. Det var så mycket som sattes i rullning när jag bodde i Berlin med mitt ex och så mycket som jag är så otroligt tacksam för fortfarande i dag.

Och obs obs obs att det så klart finns grejer i mitt liv jag önskar skulle vara annorlunda men för det mesta är jag faktiskt ganska nöjd. Ge mig lite frihet, några öl och ett soligt Berlin och jag är glad ända in i själen. För mig är det faktiskt inte svårare än så just nu.

P.S. Jag får väl lov att inse att det inte blir nåt ESC-bloggande i år, men jag antar att det inte är många kråkor som bryr sig om mina åsikter ändå. Det enda jag säger: Forza Italia! (Fastän jag nu såg att Linn INTE gillar Italiens låt, WHAT WHAT WHAT säger jag!)

0

2 svar

  1. Jag har aldrig haft glädjen att få besöka Berlin, däremot har jag varit i norra Tyskland tidigare. Men det var så många år sedan att jag inte ens fick dricka öl då 😉 Eller så gillade jag det inte, kommer inte riktigt ihåg. I sommar kanske, kanske det blir en tripp ner till Tyskland, får se om Berlin hamnar på listan över stopp. Kan du rekommendera något speciellt ställe som man "måste" besöka om man har en dag i Berlin?

    1. Oj hjälp! Det beror så himla mycket på vad du vill göra! Själv tycker jag att maten är ungefär det bästa i Berlin, men bara stadsdelarna i sig är mysiga. Själv trivs jag bäst i Friedrichshain (speciellt området nära Boxhagener Platz) och Kreuzberg (Maybachufer).

      Det beror också på vilken dag du är i Berlin. På söndagarna är Mauerpark fascinerande att uppleva, på fredagar är det turkisk marknad på Maybachufer osv osv. Att se muren är ju också en upplevelse i sig och då rekommenderar jag East side gallery. Kolla taggen Berlin på bloggen så kommer du till fler tips! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »