fbpx

När allt händer på en gång

Foto: Unsplash.

Foto: Unsplash.

Ni vet, för det mesta händer det ingenting och sen händer allt på en gång. Är fortfarande (ja!) uppvarvad efter bokmässan och nu är det plötsligt måndag och jag har tusen saker jag borde göra (och nu är jag en störande person som tänker räkna upp allt, hähä!).

Har artiklar att skriva ut och översätta för Addeto från bokmässan, ska inleda ett nytt projekt den här veckan (som naturligtvis har tight tidtabell), ska också inleda skrivarkurs i kväll (finns ännu plats, hör av dig om du är intresserad!), borde skriva diverse texter för Litterärt skapande och så har jag ju hundra inlägg från bokmässan jag vill skriva.

Får väl börja med att ta ett lugnt andetag och bocka av en sak i taget. Synd bara att jag låg sömnlös i natt och sedan blev väckt tidigare än nödvändigt av en arg person som läst en text jag översatte för Yle. Alltid lika trevligt att väckas av ett argt samtal.

Åtminstone passade jag på att jobba i min sömnlöshet i natt, så nåt bra är på gång i alla fall. Skulle jag dricka kaffe skulle jag nu hälla upp en stoooor kopp. Får lov att hinka i mig te i stället och kanske sova en stund på eftermiddagen – en av de absolut fördelarna att jobba hemma och vara sin egen chef.

Hur tacklar du måndagar och to do-berg i storlek av Mount Everest?

0

5 svar

 1. Om jag inte har nåt brådskande eller nåt projekt som kräver att jag är nånstans en viss tid så sover jag länge jag har lust på måndagar.

  1. Ja det hade jag ju planerat att göra men blev väckt av arg gubbe i stället. DET ÄR SÅ SYND OM MIG!! 😀

 2. Usch, mitt svar på din fråga är "helst int alls", men… ibland är det ju så där. På min gamla blogg hade jag mottot "När allt verkar kaos, tar man bara itu med det som behöver göras först". Det kan verka självklart, men har räddat mitt förstånd både en och annan gång. Vad är mest akut? Och sen sakta beta av en sak i taget, andas och tänka att världen inte går under för att den t.ex. får vänta nån dag extra på den där hundra intressanta inläggen från bokmässan 😉

  Och så låta telefonen vara avstängd eller på tyst funktion när en sover eller behöver få vara i fred… Dumma gubbe!

  1. Hehe ja, viktigaste först! Och ofta är jag ju mycket effektivare än jag tror så stressnivåerna har redan sjunkit, som tur är!

   Mobilen var på tyst (men vibration) för det är sällan nån ringer så tidigt. Men ja, dumma gubbe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »