fbpx

Flykt York

Jag skulle ljuga om jag skulle påstå att det var lätt att publicera det förra inlägget. Jag har nämligen hela sommaren funderat på hur jag ska berätta om det för alla som brukar hänga här. Den här bloggen rör sig inte så mycket i det privata, men jag kände ändå att jag behövde få det ur mig.

Dels för att ett uppbrott alltid förändrar en människa, plötsligt lever en med nya villkor men också nya insikter. Men inget så dåligt att det inte skulle föra med sig något gott också. Bland annat besöksrekord på bloggen, heheh.

Hela sommaren har jag funderat otroligt mycket på mitt liv och vad jag egentligen vill göra med det. Jag har funderat över hur jag är som människa och hur jag önskar att andra ska uppfatta mig.

Men mer om det en annan gång – har bland annat hakat på utmaningen att lista 100 målsättningar, de lovar jag publicera i morgon. Tills det ska ni få hänga med mig till York dit jag kunde rymma från ångesten kring förra inlägget. På något sätt blev det lättare att berätta allt medan jag inte var i Finland och kunde tänka på annat resten av dagen.

upload.jpg

upload.jpg

York är en gullig stad som jag i ärlighetens namn inte visste så mycket om innan vi åkte hit i dag. Jag googlade lite i går och fick bland annat veta att KitKat (chokladen) kommer härifrån. Kan inte påstå att jag vet så mycket mer efter dagens utflykt, men åtminstone kändes det värt att åka dit – det gick snabbt att bilda sig en uppfattning om centrum. Lite väl turistigt var det kanske, men det får en väl tåla i semestertider.

Katedralen var fin (vilken katedral är nu i och för sig inte det?) och glassvagnen intill katedralen måste vara det gulligaste jag sett. Inget blir ju sämre av att försäljaren är en ung kille som läser en bok. Försökte kolla vad han läste men vågade inte gå så nära. Kunde ju i och för sig ha frågat, hehe.

upload.jpg

Vi åt äkta engelsk publunch och drack öl till det – så klart. Älskar bilden på Steffi och mig fastän den är suddig. Men alltså maten, ingen gourmetupplevelse precis och skulle ha räckt som föda för en liten by men jag tänkte att åtminstone en gång måste jag få riktig engelsk mat under den här resan. Hoppas ännu på en äkta english breakfast.

York omringas av en mur och jag tyckte den här skylten var extra rolig.

York omringas av en mur och jag tyckte den här skylten var extra rolig.

upload.jpg

Dagens höjdpunkt var helt klart chokladmuseet The Chocolate Story. Vi fick en guidad rundtur och lärde oss om hur chokladen hittat till York på 1800-talet – just i York har det funnits flera chokladtillverkare och därmed också hård konkurrens. Museet var modernt och interaktivt och vår guide väldigt engagerad.

Det bästa var att vi hela tiden fick smaka på choklad under själva guideturen. Till slut fick vi ännu dekorera varsin chokladslickepinne. Ser löjligt lycklig ut bilden, hehe. Dagens York-utflykt avslutades med en Guinness på en bar vid tågstationen. I morgon bär det av till Manchester!

upload.jpg

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »