fbpx

Skillnader mellan Helsingfors och Göteborg

I fjol var jag för första gången på bokmässan i Göteborg och vid första anblick kändes det inte som om att skillnaden till Helsingfors bokmässa skulle vara så stor. Men oj oj oj så fel jag hade. Visst, det finns böcker och bokälskare på båda två, men så finns det också några stora skillnader som jag tänkte lista här.

Fina kassar på bokmässan i Göteborg.

Fina kassar på bokmässan i Göteborg.

  • Seminarierna. Kanske det bästa med Göteborgs bokmässa är seminarierna som bjuder på massvis med intressant program. Det är också skönt att komma bort från mässvimlet en stund och sätta sig i en sval och tyst seminariesal, luta sig bakåt i stolen och lyssna på författare och forskare. Nackdelen med seminarierna är att de kräver seminariekort som är relativt dyrt.

  • Folkmängden. I Göteborg är det trångt trångt trångt. Visst finns det folk i Helsingfors också, men inte riktigt i samma utsträckning.

  • Mat & vin. I samband med Helsingfors bokmässa ordnas mat- & vinmässan, vilket jag tycker är ett jättebra koncept. Liksom böcker, mat och vin – livets guld!

  • Vinmingel. Det kanske inte ordnas vinmässa i Göteborg, men torsdagens vinmingel är ju legendariskt. De flesta utställare bjuder på skumpa eller vin och lite snacks.

Gillade speciellt den här utställaren på vinsidan, de hade satsat på mysighet!

Gillade speciellt den här utställaren på vinsidan, de hade satsat på mysighet!

Vilken mässa är då bättre? Jag tycker absolut att båda har sina fördelar. För mig är det ju så klart mer spännande att vara i Göteborg, bokmässan i Helsingfors känns ju mer än bekant. På båda finns mycket bra och dåligt och riktiga boknördar har nöje av bägge.

Har du varit på båda två? Vad tycker du den största skillnaden är? Själv är jag så mosig i hjärnan att jag säkert glömt bort nån väsentlig skillnad. Snart ska jag till kompis och äta fredagspizza, yay!

0

2 svar

  1. Hej! Jag har varit flera gånger till Göteborg och en eller två gånger till Helsingfors. Jag tycker också om seminarierna som ordnas i Göteborg och det är för dem som jag varit mest till Göteborg + att böckerna och föreläsningarna är på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »