fbpx

Moderator: check!

Tack för all pepp inför mitt moderatorsuppdrag i går. Minus en minimal brain freeze riktigt i början när jag inte kom på några ord på engelska så gick det hur bra som helst. Fick beröm av panelister, publik och arrangörer. Enligt arrangörerna var jag en av deras bästa moderatorer de haft på evenemangen som turnerat runt i Europa.

helsinkifaceit

Efter att den inledande nervositeten släppte var det jätteroligt och alla panelister sa många smarta grejer och berättade fina (och hemska) historier. En sammanfattning finns redan, jag länkar till eventuella klipp och artiklar om de dyker upp.

Själv känner jag att jag inte riktigt klarar av att sammanfatta. Var så inne i situationen att det efteråt kändes som att jag inte kom ihåg så mycket. Svaren på min sista fråga antecknade jag ändå. Jag frågade vad de önskade att de hade vetat när de startade eget företag. Svaren:

  • Som företagare har du makt, förringa inte den makten.
  • Var stolt över det du gör.
  • ”Things happen when you make them happen.” Sluta alltså dagdrömma och verkställ!
  • Be om hjälp.
  • Ett nej i dag behöver inte betyda ett nej i morgon.
  • Det är en otroligt skön känsla att kunna motbevisa någon som inte trott att en ska klara av något.

Överlag var diskussionen extremt inspirerande och jag fick också många insikter. Mest slogs jag av hur mycket företagandet har gemensamt med skrivandet. Det är liknande hinder en stöter på och de som orkar kämpa vidare och tro på sig själv kommer förr eller senare att lyckas.

wp-1466159201760.jpgJag tillsammans med Joe Haslam och Claudia Nagel. Bilden lånad från FACE.

Blev förresten så taggad på att moderera/intervjua på scen att jag gärna skulle göra mer sånt jobb. Så nu vet du vem du ska ringa (who am I kidding, ingen ringer väl längre, alla mejlar) om du behöver nån som ska hålla i trådarna under ett event!

0

6 svar

  1. Kul att det gick så bra! Det är så galet det där när man går ner från en scen och knappt minns vad man sagt. Vet exakt den grejen.

  2. Bra jobbat! Nu rasslar det nog in både det ena och andra uppdraget! och så blir det bara lättare och lättare att göra dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »