fbpx

ESC-bingo + topp tio

Ganska bra börjar jag bli på det här med ESC – av gårdagens tippning var 8 av 10 rätt, under tävlingen skulle jag antagligen ha bytt ut Albanien mot Litauen som var mycket bättre på scen än på förhandsvideon. Men precis som jag lite gissade så är det en final med endast en nordisk deltagare – Sveriges Frans.

På lördag är det final och jag har tvingat mina LittSkap-kompisar att titta på Eurovision med mig i Åbo. Vissa kommer att vara där frivilligt, andra … ja mindre frivilligt. Oberoende så tror jag att det kommer bli jätteroligt, kommer ju att bli bingo! Har uppdaterat fjolårets för att funka i år. Naturligtvis finns också en lista med alla deltagare där var och en kan fylla i kommentarer och poäng. Fritt fram att printa ut dem själv!

Men hur ska det gå i tävlingen? Tycker det blir svårare och svårare för varje dag. Många är riktigt bra på scen och det kommer att bli sååå spännande. Speciellt med det nya poängräkningssystemet. Men om jag nu ska gissa på en topp fem så ser den ut enligt följande (inte i någon ordning som helst): Ryssland, Ukraina, Sverige, Australien och Frankrike. I topp tio finns också Belgien, Bulgarien, Armenien, Österrike och Lettland.

Mina personliga favoriter är Frankrike och Armenien, tycker Australiens show var lite tråkig. Ukraina är coolt, men många verkar inte alls gilla den. Belgien har en härlig låt, men jag tror tyvärr inte den platsar inom topp fem. Så jag hoppas på antingen Frankrike eller Armenien. Vem vill du att ska vinna?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=76atabAESKI&w=854&h=480]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h3KTV0jdCpQ&w=854&h=480]

Förresten så tyckte hälften av mitt internet i går att tisdagens semifinal var bättre, andra hälften höll hårt på torsdagens semifinal. Väldigt intressant tycker jag, vilken tycker du att höll bättre nivå? Tycker själv att tisdagens var jämnare och att torsdagens hade några riktigt dåliga som kanske däremot saknades på tisdag.

Om några timmar är jag i Åbo och den här superhelgen kan börja. Litterärt skapande, Eurovision och skumpa. Det blir inte så mycket bättre än så!

0

5 svar

  1. Du är så väl förberedd, I love it! SÅ JÄVLA GYTT att det är fredag idag, håller på att hoppa ur kläderna av uppspeldhet. Ska se om jag ännu hinner via Frälle och köpa något glittrigt fodral att glida in i senare i dag, med tanke på morgondagen.

    1. Funderar själv om jag borde ta min glittriga vappenklänning med till Åbo eller blir det overkill?! 😀 Men jaaa, kommer att bli SÅ bra!

      1. Det är klart det inte blir overkill! Kör hårt. Fast nu är du förstås här redan och kan inte ändra ditt beslut. Jag hittade en silvrig sak. Kommer att se ut som en silverfisk med gulddiadem. Perfekt.

  2. Superkul med ditt engagemang. Jag ligger lite i lä, men av vännerna som kommer på lördag för att titta tror de att att jag och andra halvan är superESCnördar. Ja, i jämförelse med dem. De kommer mest för sällskaps skull inte för att titta(!) så kanske borde engagera dem i en bingo? :)Själv tycker jag gårdagens startfält var starkare än tisdagens, men Australien live var inte riktigt vad jag väntat. Men nog kommer det gå bra för henne. Håller med dig om ungefär allt förutom Armenien som jag förhoppningsfullt ersätter med Israel 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »