fbpx

Fem positiva

Yvonne utmanade mig att lista fem positiva egenskaper hos mig själv och jag är inte sen att anta en utmaning. Här i Norden är vi väl lite dåliga på att lyfta fram bra grejer både med oss själva (och med andra) så därför tycker jag att var och en kan ha nytta av att reflektera över det här.

  1. Jag ställer alltid upp. Finns det nån praktisk syssla som måste göras ställer jag gärna upp. Bakar kakor, fixar gemensamma födelsedagspresenter och är allmänt den som tar tag i saker.
  2. Jag hejar och uppmuntrar. Jag tror att alla kan göra vad de än vill, om de är redo att jobba för det. Hejar på kompisar vad de än får för sig att göra och peppar för allt det går!
  3. Jag är social och glad. Jag försöker höra av mig till kompisar med jämna mellanrum och ställer gärna till med kalas och höjer humöret – eller åtminstone sitter jag inte i ett hörn och surar.
  4. Jag är omtänksam. Om jag har fest ser jag alltid till att alla har något att äta. Det ska finnas något för alla! Väldigt mån om att alla ska ha det bra.
  5. Jag får saker gjorda. Bestämmer jag mig för något så gör jag det också. Dessutom gör jag det bra och helhjärtat. Jag ger inte upp.

Hur uppfattar du mig? Passar det här in på bilden jag ger av mig på bloggen och podden (som jag klipper som bäst)?

rainbow cake
Så här uppfattar jag mig själv – partyglad med en kaka i bakfickan (eller i handen).

0

6 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »