fbpx

Tjuvlyssnarn

I dag åt Jon och jag lunch Sandro och när vi nästan ätit klart kom det sex personer och satte sig i bordet bredvid oss. Det var så tydligt vad som pågick att vi inte kunde låta bli att iaktta och tjuvlyssna.

Det var en finsk tjej och hennes finska föräldrar som för första gången skulle träffa den brittiska pojkvännens föräldrar som var på besök i Helsingfors. Dottern undrade bland annat hur de ska sköta betalningen och finska mamman sa att de betalar för alla. Mammorna hade finskor och alla verkade lite nervösa, det var osäkert vem som skulle sitta var.

wp-1461591372230.jpg

Alla klassiska repliker uttalades. ”My English is OK, but please talk slowly.” ”At least your Enligsh is better than my Finnish.” Bullriga skratt på det. En intressant observation var att britterna konstaterade att det är så varmt inomhus här i Finland fastän det är kallt ute. Ja, kanske för att vi faktiskt har isolerade hus??

Men åh så härligt att få iaktta folk och situationer. Brukar du göra det? Själv har jag en sån otrolig lust att skriva in den här situationen i något manus, kanske det får vara med i nåt framtida alster. För det här är en situation som säkert de flesta känner igen sig i och som sällan brukar vara helt o-pinsam.

0

6 svar

  1. Sure. Jag lyssnar alltid. Kallar det knappt för att tjuvlyssna, det är bara intresse för omvärlden, i synnerhet om omvärlden är intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »