fbpx

Meningen med hela skiten

I vårt nyaste poddavsnitt snackar Malin och jag om Nina Åkestams bok Meningen med hela skiten. Jag läste den första gången för två år sen, men fick läsa den om igen (mest på grund av att jag har världens sämsta minne). Jag tror att det är jätteviktigt att stanna upp och fundera på vad man egentligen vill göra här i livet. För mig är skrivandet otroligt viktigt, men jag försöker bli bättre på att ta det lugnt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/248287606″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Och det är just det jag gjort så gott som hela helgen. I går gjorde jag absolut ingenting. Händer väldigt sällan, men i går kände jag att jag verkligen behövde en dag av ingenting. Dagens stordåd var att färglägga ett slott i min vuxenmålarbok. Kvällen avslutades med filmen Hawshank redemption som jag tyckte väldigt mycket om och en rödvinsrisotto med getost. Den har jag tyvärr inga bilder på, så ni får nöja er med en bild på lördagens sushi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIbland kan jag tycka att meningen med hela skiten (livet) är att äta sushi.

Har du läst Meningen med hela skiten? Vad tyckte du om den?

P.S. Malin och jag blev intervjuade av Veckoslutskommittén på X3M. 

0

4 svar

  1. Har börjat läsa (för typ ett år sedan nu??) men inte kommit så långt, så den ligger hemma och väntas på att plockas upp igen.
    Känner igen mig i att ha så sämst minne – undra vad det beror på? Jag kommer sällan ihåg böcker jag läst eller filmer jag sett… Hmm.

    1. Då är vi två. Jag glömmer också alltid! Men jag försöker se det som en välsignelse – jag kan ju se mina favoritfilmer om och om igen. Samma gäller böcker.
      Kanske du plockar upp boken efter att du lyssnat på podden? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »