fbpx

Hej 2016!

Det nya året dansades och skålades in under festlig stämning på Biancas och Johans bröllop. Vilket himla roligt kalas som gick alldeles för fort. Jag var så taggad för bröllopsfesten att jag nästan glömde bort att det var nyår. Jag hade också så kul att jag för det mesta glömde att fotografera.

Vi stod nog ute vid midnatt och räknade ner vid tolvslaget och hade sprakastickor (tomtebloss) men ändå har jag lite svårt att förstå att året faktiskt bytt. Däremot välkomnar jag det nya året med öppna armar, jag tror nämligen att det kommer att bli fantastiskt. Bland annat ska jag fylla 30 år (ja, jag har redan börjat planera festen) och det känns som att det är många bra grejer i görning.

Linda hade en kort och enkel lista på sin blogg med målsättningar för det nya året och jag tänkte fylla i den, med ett litet tillägg om mina skrivmål.

Årets jobbmål:
Bygga ut mitt företag och mina tjänster. Jag gör ju mycket annat än skumpaörhängen. Jag frilansskriver texter och skulle gärna vilja hitta nya uppdragsgivare. Behöver du nån som skriver/korrläser/översätter texter får du gärna höra av dig till mig. Sen hoppas jag också att Malins och min podd blir en storsuccé.

Årets skrivmål:
Skicka in Vad heter ångest på spanska? till förlag inom januari. Är det ingen som vill ge ut boken har jag bestämt att jag gör det själv. Om några veckor kickar Litterärt skapande i gång och jag ser fram emot att lära mig mycket och utvecklas som skribent. I år ska jag också (äntligen!) redigera klart mitt nano-manus från 2014 och förhoppningsvis delta i nano på nytt.

Årets personliga mål:
Att fortsätta träna lika ivrigt som under hösten och framför allt fortsätta springa. Kan inte påstå att jag blivit frälst av löpning, men jag har börjat förstå varför folk gillar det. Speciellt intervallpass är otroligt roliga (och tunga).

En resa jag vill och SKA göra:
Oj, det blir nog en hel del resor i år. Kan inte bara nämna en. I februari ska jag en vecka till Berlin (jaaa!), senare under våren förhoppningsvis en sväng till Barcelona för att hälsa på Elisa och under sommaren har jag tänkt hälsa på Charlotte och Steffi. Och så ska vi åka till Norge med Jon (fick resan i födelsedagspresent, men vi vet inte ännu när och vart).

En önskning inför det kommande året:
Ett bokkontrakt och mycket hälsa (både för mig och alla nära och kära).

Detta vill jag utmana mig själv att göra:
Lära mig att ta det lugnt. Allt måste inte vara en prestation. Fortsätter också med läsutmaningen. 2015 blev det 50 lästa böcker (precis som 2014), men jag hoppas att jag i år klarar 52.

tölövikenSå här otroligt fint var det vid Tölöviken tidigare i veckan. Och nej, bilden har inget med inlägget att göra, men försöker vara en god bloggare och illustrera inlägg med bilder.

0

7 svar

  1. […] Michaela listar upp allt hon ska åstadkomma år 2016. Bokkontrakt, springa, resa, utvidga företag med mera, med mera. Sedan understryker hon att hon måste lära sig ta det lugnt. Paradoxen. Vi på tizzeltazzelkontoret tycker att miss Von Kugelgen kan outsourca skumpadrickandet till oss, så får hon koncentrera sig på att pyssla örhängen. Skål! […]

  2. Jag tänk om man skulle börja räkna böckerna man läser…Det var en bra ide. jga har faktiskt en läsdagbok som jag aldrig använt. Tack för tipset!

    1. Jag började med det år 2014, tycker det är rätt kul! Kan också rekommendera att registrera ett konto på GoodReads, där kan du lägga upp ett läsmål till dig själv. Ska senare idag blogga om fjolårets läsutmaning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »