fbpx

Thorax spex

I går såg jag Thorax jubileumsspex – Spexet Lalli. Det var slutsålt så vi var väl ungefär 500 personer i lokalen och stämningen var enligt det. Skumpakorkarna flög, det blev omstart på precis allt och vi fick skratta flera gånger under den nästa 4 (!!) timmar långa föreställningen.

spex1

Jag har alltid imponerats av de thoracala (alltså medicinarklubben) spexen. Det kräver otroligt mycket arbete för att få det hela att gå ihop. Manus ska skrivas, sånger arrangeras, alla ska lära sig sina repliker. Ofta är det svårt att tro att det är amatörer som står på scen. I jubileumsspexet är det visserligen spexveteraner på scen. De 8 som stod på scen i går hade uppträtt i sammanlagt 32 spex – och det märktes.

spex2

Speciellt vissa sånger var otroligt imponerande, det där med stämsång är inte precis nåt jag är bra på. Spexet visas ännu lördag 14.11 – se det om du kan! Det var prefekt underhållning en lördag. På bilden ovan är en av de roligaste scenerna i gång.

Nu drar vi i väg på minisemester till Tallinn, tack ännu för alla tips! Mest ser jag så klart fram emot att se von Kügelgen-utställningen.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »