fbpx

2020 – en sammanfattning

Årets nästsista dag och dags för en sammanfattning av detta märkliga år. De här frågorna har blivit en tradition här på bloggen och jag håller gärna fast vid den traditionen. Här hittar du fjolårets svar och via den länkar till tidigare år. Men nu tittar vi tillbaka på coronaåret 2020.

processed_IMG_20200622_165630-01.jpeg

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?
Levde flera månader på landet (utan dusch och innetoalett), lanserade en egen trycksak tillsammans med bästis, ordnade en yoga- och skrivretreat, ordnade skrivarkurser online med Ellen. Flög inte en enda gång (okej okej, har inte flugit alla år i mitt liv, men det här är första året i mitt vuxna liv som jag inte hoppade på ett flygplan nånstans). Ordnade releasefest online och firade vappen på Zoom. Skaffade ett eget kontorsrum.

Genomdrev du någon stor förändring?
Startade Let me create och skaffade nytt kontor. Två gånger faktiskt (kontoret alltså) – i januari skrev jag kontrakt för en gullig gammal stuga nära Tölöviken och i augusti hittade jag mitt drömrum och flyttade in i september. Också det i Tölö.

processed_IMG_20200109_134508-01.jpeg

processed_IMG_20201017_193218-01.jpeg

processed_IMG_20201005_140512-01.jpeg

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Hanna fick sin bebis och jag fick fota henne ungefär en månad innan bebisen föddes.

Vilket datum från 2020 kommer du alltid att minnas?
Den 27 mars. Dagen då jag skulle haft hejdundrande releasefest på Nylle, men i stället hade releasefest på Zoom. Det var överraskande kul, men inte alls som jag hade hoppats. Så klart.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, och så glad över att jag fått svara så varje år jag fyllt i den här listan.

Vilka länder besökte du?
Ha. Hahaha. Men okej, jag hann faktiskt med både Sverige och Estland i februari. Mycket glad för de resorna! I Finland har jag också hunnit med en hel del: Åland, Uleåborg, Vasa och Åbo för att nämna de mest ”exotiska” hehe.

processed_IMG_20200213_125832-01.jpeg

Bästa köpet?
Min nya Remarkable (läs- och skrivplatta) + en ny tesort som blivit min favorit. Är redan inne på fjärde förpackningen tror jag. Är det nu som jag blir som mina föräldrar som varje morgon dricker exakt samma te?

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Responsen på Nationen – de flesta har verkligen gillat. Att få ett eget kontor. Nyheten om coronavaccin. De där underbara dagarna i somras när man nästan kunde glömma coronan och njuta av sommar och till och med träffa vänner!

Saknade du något under år 2020 som du vill ha år 2021?
Resor! Mina vänner utomlands! Stora fester!

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och läst mer. Hade ett ganska bra skrivår, men vill skriva ännu mer.

processed_IMG_20200814_180053-01.jpeg

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöscrollat på mobilen/slöhängt framför datorn utan något vettigt syfte.

Bästa boken du läste i år?
Jag tycker det har varit ett ganska dåligt läsår för mig. Det är inte många böcker som jag verkligen slukat och gillat. Den absoluta favoriten är Den falska rosen av Jakob Wegelius. Jag har älskat alla hans böcker om Sally Jones och den senaste är inget undantag. Resten av årets böcker hittar du på Goodreads.

Favoritprogram på TV?
Årets absoluta favoritserie blev den franska kriminalserien Le bureau.

Största musikaliska upptäckten?
Alla LP-skivor på Markus lande. Älskade att lyssna på dem. Ni märker hur hipp och cool och framförallt modern jag är när det kommer till musik? Bra koll på alla nya artister osv.

Vad var din största framgång på jobbet 2020?
Jag nådde mitt omsättningsmål, fick två stipendier och lyckades göra det jag lovat i min ansökan – alltså redigera chickliten redo för förlag, Nationen blev ljudbok, att vi redan nått alla våra mål med Let me create (visserligen låga mål, men ändå). Är också stolt över att jag drivit mitt företag ytterligare ett år och att jag har många återkommande kunder som uppskattar det jag gör. Plus reatreaten & skrivkurserna. Mycket framgångar med andra ord!

processed_IMG_20200327_170436-01.jpeg

processed_IMG_20200321_110138-01.jpeg

Största framgång på det privata planet?
Att vi fortfarande tycker om varandra med Markus fastän året varit utmanande på många sätt. Mycket glad över våra månader ute på landet.

Vad spenderade du mest pengar på?
Bostadslånet & mitt nya kontor. Och så köpte jag ju 200 exemplar av min egen bok + 500 kondomer och halarmärken … Kan inte du vara snäll och köpa en bok?

Något du önskade dig och fick?
Två stipendier. Tack Taike & Kulturfonden!

Något du önskade dig och inte fick?
En hejdundrande releasefest med fest och dans natten lång.

Vad gjorde du på din födelsedag 2020?
Vaknade på hotell med Jennifer, blev fotograferad av Frida, drack skumpa hos en annan Frida och åt en jättegod middag med mamma och pappa på restaurang. På kvällen spelade jag Carcassonne via datorn med Markus som var i Norge.

Vad fick dig att må bra?
Yoga, morgondopp, bastu, natur.

processed_IMG_20200626_093745-01.jpeg

Vem saknade du?
Alla vänner som bor på annat håll än jag. Alla vänner som bor på samma håll som jag. Kort och gott: jag saknade fan alla.

De bästa nya människorna du träffade?
Ehehhehheeee. Undrar om jag träffat nån ny människa i år? Så klart många fina via Friday lab, men annars …?

Mest stolt över?
Att Nationen fick ett så fint mottagande. Allt jag skapat i år. Retreat, skrivkurser online och så klart Let me create.

Högsta önskan just nu?
Att få coronavaccin. Att någon vill översätta Nationen till ett annat språk eller göra en tv-serie på den. Att jag ska få ett stipendium. Att få ordna en riktigt stor fest.

Vad tänker du göra annorlunda under 2021?
Träna mer! Min kropp mår bättre av det. Vill också satsa ännu mer av min tid på att skriva. Vill också öva mig på att släppa jobbet oftare – inte ständigt ha jobbhjärnan påkopplad.


Vad är dina bästa minnen eller stunder från 2020?

0

5 svar

  1. Gott nytt år! <3 En av de bättre sakerna med 2020 för min del var Skrivsommar, så tacksam för den chansen. Och du, jag vill köpa en bok av dig!

    1. Åh vad roligt att höra! <3 Jag tycker också det var så fint att ha dig med på kursen!! Mejla mig så fixar vi det med boken! Puss!

  2. Gott Nytt År till dig !
    Jag är lite intresserad av den där skrivplattan du införskaffat . Kan du berätta lite FÖR och ev NACK delar med den .

    1. Jag har tänkt att jag borde skriva ett skilt inlägg om den! 🙂 Ska försöka göra det i januari!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »