fbpx

Dumma människor och fyra andra tips

Dags för tipstisdag! Jag har under den senaste veckan(orna) både sett, lyssnat och läst många bra grejer som jag tycker att du inte ska missa. Hoppas du får många mysiga höststunder med följande tips. Och som vanligt: kommentarsfältet är öppet, så fritt fram att slänga in egna tips!

Och förresten, på tal om att svara i telefon och att vad som helst kan hända i frilanslivet, i dag när jag skulle skynda iväg till ett möte ringde telefonen och jag fick ytterligare ett uppdrag för den här veckan. Tror definitivt att det här blir årets galnaste vecka, men medan jag jobbar på kan du passa på att underhålla dig med något att av följande:

dumma-manniskor.jpg

Podcasten Dumma människor

En ny podd av Lina Thomsgård (som bland annat startat rättviseförmedlingen i Sverige) och psykologen och författaren Björn Hedensjö. De beskriver podden själva så här: “En vetenskapstörstande podd om populärkultur, psykologi och mänskligt beteende. Om vi är så rationella, kunskapssökande och objektiva som vi tror – varför beter vi oss då så omänskligt korkat?” Helt otroligt bra, underhållande och lärorikt. Jag har lyssnat de tre första avsnitten och ser fram emot nya. Lyssna!

denåttondetärnan.jpg

Den åttonde tärnan av Eva Frantz

Förra helgens bästa program gick ut på att ligga i soffan och läsa om hur Anna Glad löser det nyaste mysteriet i småstaden – och lite om Glads kärleksliv. Fallet är kusligt och Frantz vana trogen finns det en parallell backstory som hänger ihop med nutiden. Lättläst och underhållande!

eleanoroliphant.jpg

Eleanor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman

Lyssnade på denna som ljudbok inläst på engelska. Det tog en stund att vänja sig vid uppläsaren, men till slut gillade jag stilen. Det tog också en stund att komma in i själva berättelsen och jag kände att den var alltför seg i början. Ändå gillade jag boken jättemycket till slut. En rätt så annorlunda historia som väcker många tankar. Finns också översatt till svenska, men själv föredrar jag originalspråk när det är möjligt. Psst! Vill du också testa ljudböcker? Läs mer om mitt erbjudande!

Filmen BlacKkKlansman

Bra, viktig och sorgligt aktuell film alla borde se. Den baserar sig på verkliga händelser och kopplar också ihop dåtid med nutid. Fastän det är mycket allvar fick jag skratta flera gånger. Skådespelarna är också jättebra! Såg denna på Riviera, den mysiga kvartersbiografen bara några hundra meter ifrån mig. Kan rekommendera både film och biograf. Men den “förnyade” eller kanske snarare försämrade osttallriken på Riviera får ett stort minus. 11 euro för 2 (!) olika och rätt så tråkiga ostar + en miniliten skål med soltorkad tomat och ungefär tre smulor fetaost. Eeh?

var-tid-ar-nu-svt-980x515-c-980x515-c.jpg

Tv-serien Vår tid är nu

Andra säsongen av Vår tid är nu är äntligen här! Första avsnittet visas på finsk tv först på söndag, men finns redan nu på Arenan (är du svensk kollar du så klart på SVT Play). Storyn har hoppat några år framåt i tid och första avsnittet bjuder på en hel del drama, aah!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »